İstanbul Bakırköy Kent Savunması üyeleri Ataköy Sahili'ndeki inşaatların durdurulması için eylem yaptı.

Mahkemenin en son Kıyı Kanunu’nu gerekçe göstererek verdiği satış iptali kararına rağmen Ataköy sahilinde süren inşaatlar ve TOKİ aleyhine Bakırköy’de büyük bir yürüyüş düzenlendi.

Bakırköy Kent Savunması üyesi bir grup, Ataköy Sahilde TOKİ tarafından yaptırılan inşaatları durdurulması için eylem yaptı. 

Yürüyüşe, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile çok sayıda vatandaşta destek verdi.

İnşaat alanındaki boş alanda yapılan basın açıklamasında Ataköy sahilinin ayrıcalıklı imar koşullarıyla TOKİ'ye devredildiği iddia edildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karataş, AKP hükümetini eleştirdi. HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ise "Sermaye şirketleri ve siyasetçiler bu değerli araziyi, kıyı şeridini yıllardır ele geçirmek için bir mücadele veriyordu. Bakırköy halkının ve Bakırköy Belediyesi'nin itirazlarına rağmen burada lüks otel inşaatları sürüyor. TOKİ, Başbakanlık'a doğrudan bağlı olarak halkın kullanması gereken araziler üzerinde lüks yatırımlar yapıyor" diye konuştu.