Arat Saadetyan / Demokrat Haber

Artvin’in Yusufeli ilçesinde, Barhal Çayı üzerinde yapımına başlanan hidroelektrik santrali, "Artvin Yusufeli Sarıgöl Dereleri HES Karşıtı Platformu"nun önderliğinde biraraya gelen vatandaşlar tarafından protesto edildi. 

"Artvin Yusufeli Sarıgöl Dereleri HES Karşıtı Platformu" ismiyle bir araya gelen köylüler, Cumartesi günü saat 12:00'de yapılacak HES karşıtı eylem için çağrı yaptılar.

Türkiye'de yapımına başlanan ve işletmeye açılan 2300'den fazla HES projesinin olduğunu belirten açıklamada, "Yusufeli ilçesinde başlatılan HES Projeleri köylerimize kadar geldi. Kaçkar dağlarından Yusufeli’ne kadar olan bütün bölge HES tehdidi altında. HES’ler yaylalarımızdaki köylerimizdeki bütün vadideki doğal hayatı tehdit edip ekolojik dengeyi bozacak" denildi.

 ‘RANTINIZ BATSIN’

Artvin'in Yaylalar ve Demirdöven başta olmak üzere birçok köyden geçen derelerde HES çalışması başlatacak olan firmanın iş makinelerini ve konteynırları getirmesiyle harekete geçen halk, eylem çağrısı yaptı.

Erzurum, Bursa ve İstanbul'dan gelen köylülerle birlikte bölge halkı yarın saat 12:00'de, Yaylalar köyünde buluşup şantiye alanına yürüyecek.

"Rant için doğamızın yok edilmesine izin vermeyeceğiz" diyen platform üyeleri  eylemlerin yanı sıra, hukuksal mücadeleyi de başlatacaklarını ifade etti.