Buğday Derneği kurucusu Victor Ananias dün gece geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Organik yaşam ve organik gıdalar üzerine yıllardır çalışmalar yürüten ve kurduğu Buğday derneği ile Türkiye'de organik yaşamın temellerini atan isimlerden biri olan Victor Ananias 40 yaşındaydı.

6 Mart'ta yapılacak olan Runtalya maratonunda TaTuTa için koşacak Buğday Derneği YK Başkanı Victor Ananias'tan internet sitesinde yaptığı Buğday'a Destek Çağrısında "zorlanarak koşuyorum, sağlığım için ya da zevk aldığım için değil, seni ve diğer arkadaşlarımı tatuta’ya destek vermek amacıyla motive etmek için" cümlesini yazmıştı.

Victor Ananias kimdir?

Victor ananias, 1971 yılında isviçre’nin zürih kentinde dünyaya geldi. Babası Şilili annesi Türk olan Aananias, çocukluk yıllarını Almanya’da geçirdi. Altı yaşına geldiğinde ailesi doğal bir yaşamı seçerek Bodrum’a yerleşti.

Burada Ege’nin toprak insanının gelenek ve bilgisiyle yetişen Ananias, 9 Eylül Üniversitesi ingilizce bölümü’nde okurken eğitimini yarıda bırakarak kendini ve hayatı keşif seyahatlerine çıkmaya karar verdi. Ekolojik yaşamla ilgili (ekolojik mimari, ekolojik tarım, ekolojik mutfak v.s.) konularda yurtdışında çeşitli eğitsel faaliyetlerde bulundu.

Türkiye’de inandığı alanlarda üretken olarak yaşamını idame ettirmeye, kendini bu konularda öğrenmeye, üretmeye, paylaşmaya adamaya karar verdi. Buğday derneğini kurdu, ekolojik pazarların oluşmasında öncülük etti. Description: http://www.demokrathaber.net/FCKeditor/editor/images/spacer.gifDescription: http://www.demokrathaber.net/FCKeditor/editor/images/spacer.gif

Radikal