Türkiye'nin değişik bölgelerinden 2 ay önce yola çıkıp, doğaya ve canlı yaşama zarar veren tüm yatırımların durdurulması için 'Anadolu'yu vermeyeceğiz' sloganı eşliğinde Ankara'ya yürüyen, ancak Gölbaşı'nda polis engeline takılan çevreciler, direnişlerine son verdi.

Gölbaşı'nda direnişlerinin 17'nci gününde yeni bir karar alan çevreci direnişçiler, eylemlerine son verip, kurdukları çadırları topladılar.

'Yağmur' ve 'Bulut' isimli develer eşliğinde Ankara Gölbaşı'na kadar gelen Anadolu Yürüyüşçüleri, eylemlerine son verip, kendi bölgelerine gittiler.

"Anadolu'yu vermeyeceğiz" sloganıyla 2 Nisan'da Artvin'de başlayan ve 50 günde Ankara'ya ulaşan Büyük Anadolu Yürüyüşü, 21 Mayıs'ta polisler tarafından durdurulmuştu. Ankara'ya birkaç adım kala durdurulan Büyük Anadolu Yürüyüşü, direnişe dönüşmüştü.

Anadolu Yürüyüşçüleri adına yapılan açıklamada, Ankara merkeze yürümek için İdare Mahkemesi'ne dava açıldığı, ancak ne zaman sonuçlanacağı bilinmediği gerekçesiyle eylemi tüm yurda yaymak için yeniden yürümeye devam edeceklerini belirttiler.

ANADOLU YÜRÜYÜŞÇÜLERİ KİMDİR?

Web siteleri: http://vermeyoz.net/

Haklarındaki bir haberi de aşağıdan izleyebilirsiniz...

CNNTÜRK