Yeşiller Partisi ile Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Aliağa’da yapılması planlanan termik santrale karşı güç birliği oluşturma kararı alarak; “20 yıl önce olduğu gibi bugün de termik santralin yapılmasını önleyebiliriz. Bölgemizi ekolojik açıdan yıkıma uğratacak ve tüm canlıların yaşamını olumsuz etkileyecek olan Aliağa Termik Santrali ile ilgili mücadelede tüm İzmirliler ’den destek bekliyoruz” dediler...

Bir süre önce ortak çalışma kararı alan Eşitlik ve Demokrasi Partisi ve Yeşiller Partisi’nin Ege Bölgesi örgütleri dün biraraya geldi. Eşitlik ve Demokrasi Partisi İzmir İl Örgütü’nde biraraya gelen her iki partinin yönetici ve üyeleri toplantı sonunda Aliağa’ya termik santral yapılmaması yolunda sürdürülecek mücadeleyi birlikte yürütme kararı aldılar.

Yeşiller Partisi Eşsözcüleri Ümit Şahin ve Yüksel Selek, İzmir Temsilcisi Efe Göktoğan’ın yanısıra Aydın, Muğla, Denizli ve Bodrum’dan gelen Yeşiller Partisi temsilcileri ile EDP MYK üyesi Fehim Caculi, İl Başkanı Arif Ali Cangı ve EDP’nin İzmir, Aydın, Denizli, Muğla yöneticilerinin katıldığı toplantıda her iki partinin de dünyada ve Türkiye’de yaşanan gelişmelerle ilgili olarak birbirine yakın politikalara ve benzer hassasiyetlere sahip olduğu görüşü paylaşıldı. Yeni bir siyasi atılımın hedeflendiği toplantıların İzmir ayağını oluşturan görüşmelerin ardından İzmir yerelinde ilk ortak mücadele alanı, Aliağa’da yapılması planlanan Termik Santrali olarak belirlendi.

20 yıl önce bölgeye yapılması planlanan termik santralin İzmir’den Aliağa’ya kadar oluşturulan insan zinciriyle başlayan mücadele sonunda önlendiğine dikkat çeken EDP ve Yeşiller Partisi temsilcileri, Aliağa Belediyesi’nin 2011’in son günü İDÇ’nin Aliağa’da yapmayı planladığı termik santrale ruhsat verdiğine dikkat çektiler ve “ İzmirli bir bütün olursa bugün de tüm canlıların yaşamını yaşanmaz hale getirecek olan termik santralin yapımının önüne geçebilir. Yapacağımız ortak ve kararlı mücadele sonucu yeni ruhsatların verilmesinin önüne geçebileceğimiz gibi, verilen ruhsatı da geri aldırabiliriz” dediler.