Alakır Nehir Kerdeşliği çevre kıyımının yaşandığı Alakır'da kaçak avlanmaya dikkat çekti.

Topluluk, dünyada sadece o bölgede yaşayan tek nokta endemiği "Alakır Alası'nın kaçak avcıların saldırısı altında olduğunu kaydetti.

Antalya Alakır'da HES'lere karşı mücadele veren Alakır Nehir Kerdeşliği bölgedeki kaçak avlanmaya dikkat çekti. O bölgede yaşan türlerin tehlike altında olduğunu bildiren Alakır Nehir Kerdeşliği üyeleri kaçak avcıları tespit edip gerekli yerlere bildirdiklerini kaydetti.

Alakır Nehir Kerdeşliği'nin sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Danıştay tarafından koruma altına alınması kararı bulunan vadide balık avlanmasının kanunen de yasak olmasına rağmen bugün üç kişilik bir kaçak avcı grubunu daha bölgede tesbit ettik. Alana yerleştirdiğimiz fotoğraf makinaları ve insansız hava aracımızdan (dron) elde ettiğimiz ayrıntılı görüntüleri, kaçak avcıların lokasyonunu ve araç plakalarını ilgili "Av Koruma Müdürlüğü" yetkililerine derhal ilettik. Konuyla hemen ilgileneceklerini söylediler. Olayı her zamanki gibi takip ediyor olacağız.

Bu kaçak avcıların belki de dünyadaki son bir balık türünü yok etmelerinin cezasının sadece sembolik bir para cezası olmasından da öte, aç olmayan, herhangi bir ihtiyacı olmayan, orada bile yaşamayan, haftaiçi atlayıp arabalarına gelebilecek kadar rahat ve tok insanların bu vicdansız katliamı sadece "zevk" için yapıyor oluşları.

Can katledenlere karşı cezaların daha caydırıcı bir seviyeye çıkarılmasının gerekliliğinin yanında günümüzde zaten yaşam mücadelesi vermekte olan bir avuç canlının canına sadece "zevk" için kastedmenin vicdansızlığı, ahlaksızlığı, insafsızlığı..

Bu insanlara daha küçük yaşlarda okullarda öğretilmek zorunda. Yoksa bu cehalet sadece balıkları, kuşları, ağaçları.. değil, en sonunda hepimizi, o en sevdiğiniz çoluğunuzu, çocuğunuzu, torunlarınızı da yok edecek. Çünkü her canlının yaşamı birbiri ile bağlantılıdır bu dünyada. Herşeyi yok ederek hayatta kalamaz insan da.."