Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önünde ilçeye yapılmak istenen kömürlü termik santral eylemi için otobüslerle 26 Haziran günü Ankara’ya giden vatandaşlara AKP'li Terme Belediye Başkanı anonsla teşekkür etti. 

Başkan Şenol Kul, “Mezardan babam çıksa, Cumhurbaşkanı da arasa ben olduğum sürece bu santralin buraya yapılmasına izin vermeyeceğimi halkım bilsin benim için sağlık her şeyden önemlidir” dedi.

Samsun’un Terme ilçesi Akçay mevkiine TİM Avrasya Şirketi tarafından yapılmak istenen kömürlü termik santralinin 2. ÇED toplantısı Çevre ve Şehircilik Bakanlığında yapıldı. Toplantı esnasında ilçeden otobüslerle Ankara’ya giden vatandaşlar bakanlık önünde toplanarak seslerini duyurmak için basın açıklaması yapıp, topladıkları 25 bin dilekçeyi bakanlığa sundu. Terme Çevre Platformu (TERÇEP) başkanlığında yapılan eylem sonrası, bakanlık 2. ÇED kararını olumsuz verince Ankara da büyük sevinç yaşandı.

ANONSLA VATANDAŞA TEŞEKKÜR ETTİ

İlçede bayram havası estiren 2. ÇED toplantısının iptali herkesi mutlu ederken, Başkan Kul da desteklerinden dolayı ilçe halkına hoparlörlerinden teşekkür etti. Kul, yaptığı anonsta şunları kaydetti: “İlçemizin geleceği üzerinde dolaşan termik santralin kara bulutları şimdilik kaydıyla durdurulmuştur. Bu başarı sizlerin birlik, beraberlik duruşunuzun Termeli kimliğinizin ve çevre bilincinizin bir eseridir. Sizleri tüm kalbimle kutluyorum. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayarak desteğini veren, emeği geçen, katkıda bulunan herkese, her gruba ve her kuruluşa teşekkürü bir borç biliyorum. Terme Çevre Platformu TERÇEP başta olmak üzere siyasi kaygıları bir kenara bırakıp birlik içerisinde hareket eden tüm siyasi parti temsilcilerimize, millet vekillerimize, sivil toplum kuruluşlarına, değerli basınımıza, Samsunlu ve Ordulu hemşehrilerimize komşu ilçelerin Belediye Başkanlarına teşekkür edip şükranlarımı sunuyorum.”

ÇED raporu ile sürecin şimdilik durduğunu söyleyen Başkan Kul, “Bizim mücadelemiz bu santral defterini dürüp bir daha açılmamak üzere kaldırdığımız zaman bitmiş olacaktır. Terme halkı olarak direnmeye devam edeceğiz ve haklı mücadelemizi kazanacağız” dedi.

Başkan Kul, “Her platformda santralin karşısında olacağımızı belirttik. AKP’li bir Belediye Başkanı olarak bu yanlış yatırımın karşısındayız. İktidar partisinden fark etmez, mezardan babam çıksa, Cumhurbaşkanı da arasa ben olduğum sürece bu santralin buraya yapılmasına izin vermeyeceğimi halkım bilsin benim için sağlık her şeyden önemlidir” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

(Kaynak: Evrensel)