Almanya Federal Meclisi'nde bugün yapılan Ermeni Soykırımı karar tasarısının kabul edilmesinin ardından Türkiye tarafından konuya ilişkin birçok açıklama yapıldı.

İktidar ve muhalefet partilerinden Almanya’ya sert tepkiler gösterilirken AKP, MHP ve CHP ortak bildiri yayınlayarak kararı kınadı.

İktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Akit, Ermeni Soykırımı yasa tasarısına destek veren Yeşiller Partisi Eş Başkanı Almanya Milletvekili Cem Özdemir'i hedef gösterdi.

Yeni Akit’in, "Sığındığı millete nankörlük eden Cem Özdemir kimdir" manşeti Çerkeslerin tepkisine neden oldu.

Cem Özdemir’in etnik kökeninin özellikle belirtilmesine tepki gösteren Avrupa Çerkes Dernekleri Federasyonu üyesi bir grup, bu durumun cumhuriyetin ilk yıllarını anımsattığını belirterek, “Bu politika tıpkı Cumhuriyetin kuruluş aşamasında Ethem Bey'e uygulanan politikaya benziyor. Kurtuluş savaşında bir defa dahi Çerkes olduğu vurgulanmayan Ethem bey, vatan haini ilan edildikten sonra devlet okullarında "Çerkes Ethem" olarak anlatılmıştı” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan Yeşiller Partisi Eş Başkanı Almanya Milletvekili Cem Özdemir Deutsche Welle’ye konuştu.

“Türkiye-Ermenistan sınırı açılsaydı orada Rus askeri olmayacaktı, Dağlık Karabağ meselesinin çözümü kolaylaşacaktı” ifadelerini kullanan Özdemir, “Benim kökenimde Enver, Talat paşalar değil, Ermenileri koruyan Kütahya valisi var” dedi.

Sosyal medyada Çerkeslerin hızla yaygınlaşan tepkileri gözlemlenirken, Çerkeslerin Cem Özdemir için " Cem Özdemir Gururumuzdur" demesi dikkat çekiyor.

(Demokrat Haber Merkezi)