Zaman, Bugün, Sabah, Star…

Bu gazeteler yakında Başbakan’dan ödül alçak…

Çakar çakmaz çakan çakmak ödülü...

Her gün yeni bir yalan ve çarpıtma habere imza atan bu gazetelerden Star fena çakıldı…

Başbakan'ın ve hükümetin yeni konsepti doğrultusunda hükümet paralelinde hareket etmeyenleri yıpratmaya yönelik iftira ve yalan dolu yayınlar yapan gazetelerden Star’ın İcra Kurulu Başkanlığı ve Yayın Yönetmenliği'ni ise demokrat geçinmeyi iyi beceren ve hükümetin tetikçiliğini yapan Mustafa Karaalioğlu yapıyor.

Star gazetesinde bugün "Cengiz Çandar'dan skandal sözler!" başlığıyla çıkan habere, habere konu olan röportajı yapan gazeteciden itiraz geldi.

Gazetede bugün yayımlanan "Cengiz Çandar'dan skandal sözler!" başlıklı haberde (şu an itibarıyla yalan haberlerini kaldırmışlar), Çandar'ın "PKK'nın internet sitesi"ne açıklama yaptığı iddia ediliyordu.

Gazeteye göre geçtiğimiz yaz başında TESEV için "PKK Nasıl Silah Bırakır?" başlıklı bir rapor hazırlayan Çandar, yaptığı bu açıklamalarla büyük bir tutarsızlığa imza atıyordu. Haberde ayrıca Çandar ile bu röportajı yapanların ANF adına Hasan Uşak ve Çiğdem Dalgıç olduğu ileri sürülüyordu.

Oysa röportaj Telgraf Gazetesi'ne yapılmış, ANF da buradan alıp kullanmıştı. Cengiz Çandar ile röportajı yapan isimlerden Çiğdem Dalgıç'tan Star Gazetesi'ne itiraz geldi. Röportajın İngiltere'de haftalık yayımlanan bağımsız Telgraf Gazetesi için yapıldığını belirten Dalgıç Meyatava’da yayınlanan şu açıklamayı yaptı:

"ÇANDAR RÖPORTAJI ANF'YE DEĞİL TELGRAF GAZETESİ'NE VERDİ"

"Cengiz Çandar Türkiye Araştırmalar Merkezi'nin davetlisi olarak 26 Ekim’de İngiltere Parlamentosu’nda bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından kendisiyle Londra'da yayın hayatını sürdüren haftalık Telgraf Gazetesi için bir röportaj yaptım. Daha sonra bazı internet sitelerinde bu röportaj yayımlandı. Telgraf Gazetesi İbrahim Doğuş'un koordinatörlüğünde yayımlanan haftalık, bağımsız bir gazetedir. Star Gazetesi'nin ‘büyük ayıp’ başlığıyla verdiği haber ise Cengiz Çandar'ın tam da röportajda belirttiği gibi bırakmamız gereken bir dili işaret ediyor.

Röportajın içeriğinden ziyade röportajın nereye verildiğinin tartışılmasını ise şaşkınlıkla takip ediyorum. Bu röportaj Cengiz Çandar'ın TESEV raporunda, bazı yazılarında ve parlamentodaki konuşmasında belirttiği Kürt sorununun çözümüne dair görüşlerinin kısa bir özetiydi.

Sonuç itibariyle yaşadığımız yüzyılda bütün sorunların tartışılması veya en azından konuşulması gerektiğine olan inancımla, Cengiz Candar'ı yıpratmak ya da Kürt sorununda savaş çığırtkanlığı yapmak amacıyla yapılmış olan bu haberde kullanılan dilden dolayı son derece rahatsızım ve bu röportajın ANF Ajansı’na değil, bağımsız yayımlanan Telgraf Gazetesi’ne verilmiş olduğunu bir defa daha belirtmek isterim."

Biz de ekleyelim. Velev ki röportajı ANF'ye verdi... Ne var bunda?