Kadın ve erkeklerde çene yapısında doğuştan ya da sonradan oluşan bazı bozukluklar olabilir. Hem işlevsellik olarak hem de estetik açıdan çene yapısında bazı düzeltmeler yapılabilir. Çene cerrahisi alanında gerekli olan bu düzeltmeler uzman hekimler tarafından yapılan operasyonlarla elde edilir.

Çene ameliyatı olabilmek için bazı durumların oluşması gerekir. Bunun için çiğneme ve yemek ısırma zorluğu, alt ve süt sene geriliği, çene ucu küçüklüğü, yutma güçlüğü, asimetrik şekil bozuklukları, doğum kusurları, çıkıntılı çene gibi durumların var olması gerekir.

Çene ameliyatı yapılabilmesi için ön muayene olması ve çene cerrahi için tanı konulması gerekir. Eğer tek bölümde oluşan bir sıkıntı varsa çene ameliyatı yeterli olurken, alt ve üst çene birlikte operasyona alınması gerekiyorsa çift çene ameliyatı yapılması gerekir.

Çene cerrahisi ameliyatları

Prof. Dr. Kemal UĞURLU çene cerrahisi alanında ulaşabileceğiniz en başarılı hekimlerden birisidir. Kemal Uğurlu resmi web sayfasına giriş yapabilirsiniz. Burada çene cerrahisi konusunda yapılan tüm açıklamalara ulaşabilirsiniz. Doktor tarafından hazırlanmış olan videoları izleyebilirsiniz.

Web sayfasında bulunan iletişim bilgileri üzerinden ön muayene için randevu alabilirsiniz. Yapılacak olan muayenede ayrıntılı bir ortodontik değerlendirme süreci olacaktır. Bu muayene ile var olan yapısal tüm sorunlarınızın tespiti sağlanıyor. Tanı ve tedavi sürecinin ardından ne tür bir operasyon yapılması gerektiği ile ilgili en detaylı bilgiler için iletişim kurabilirsiniz.