Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, annesi Hatun Tuğluk’un annesinin cenazesinin mezardan çıkartılmasına dair, “Birkaç saat boyunca linç tehlikesi yaşadık. Bir güruh saldırdı ve bütün güvenlik güçleri seyretti. Korkunç! Şu anda cümle kuramıyorum, konuşamıyorum" dedi.

Özlem Akarsu Çelik'in Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, Sakık’ın eşi Gülsima Sakık, 2007 yılında hayatını kaybetti ve Ankara Gölbaşı Mezarlığı’na defnedildi. Üç yıl sonra Gölbaşı Belediye Meclisi’ndeki tartışma Sakık ailesini çok üzdü. Belediyenin MHP’li üyesi Mehmet Atak, AK Parti’li üyeleri hedef alarak “Teröristlerin eşini buraya defnettiniz” dedi. Tartışmayı öğrenen Sırrı Sakık, “Gerekirse mezarı Muş’a taşırım” yanıtını verdi.

"BU İKLİMİ YARATANLARIN GÜNAHI YOK MU?"

Sakık, takviye polis ekiplerinin gelmediğini söyledi. Saldırı sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya görüştüğünü aktaran Sırrı Sakık, şöyle devam etti:

“Toprağın altında buluşmayı bile beceremiyorsak bu iklimi yaratan siyasetçilerin günahı yok mu? Asıl konuşulması gereken budur. Evi İncek’te bir anne. Hep pencereden bakar, beni bu mezara gömün’ dermiş. Onu vasiyeti gereği arzu ettiği mezarlığa gömmeye çalışırken ‘Buraya Kürdü, Aleviyi, Ermeniyi gömdürtmeyiz! Gömerseniz de çıkartır parçalarız!’ diye bağırdılar. İnanabiliyor musunuz? O sırada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu aradım ve konuştum. ‘Durum çok vahim’ dedim. Ancak önce 20-30 kişi olan saldırganların sayısı 100’e çıktı. Takviye polis gelmedi. Saldırganlar polislere adıyla ve ‘… ağabey’ diye hitap ediyorlar; ‘…Ağabey sen de bizim sağa gel’ diye bağırıyorlardı. Bir Kürdün, bir Alevinin, bir Ermeninin bu topraklarda gömülmeye hakkı yok mu? Herkesin bu iklimin nasıl yaratıldığını sorgulaması lazım.”