Dersim’in AKP’li Çemişgezek Belediyesi, hizmet binası yapım işi ihalesini ‘pazarlık’ usulüyle 10 milyon 527 bin TL'ye AKP Hozat İlçe Başkanı Gökhan Balık’ın kardeşi Hakan Balık’a verildi.

Dersim’in AKP'li Çemişgezek Belediyesi, 23 Eylül'de ‘pazarlık' usulüyle, yani Kamu İhale Kanunu'nun 21/ b usulüyle, belediye hizmet binası yapım işi ihalesini yaptı.

İhaleyi 10 milyon 527 bin liraya AKP Hozat İlçe Başkanı Gökhan Balık'ın kardeşi Hakan Balık aldı. 300 iş günü olarak belirlenen yapım işiyle ilgili 10 Ekim'de belediye ile ihaleye alan firma arasında sözleşme imzalandı.

MHP'Lİ MECLİS ÜYESİ DAVA AÇTI

Sözcü'den Evran Demirdaş'ın haberine göre, MHP'li Meclis Üyesi Fethi Öztürk, belediye hizmet binası yapım işi ihalesinin mevzuata aykırı bir şekilde yapıldığını öne sürerek ihale için yürütmeyi durdurma ve iptal davası açtı. Öztürk, dava dilekçesinde şu ifadeleri kullandı:

"Çemişgezek Belediye Başkanlığı tarafından pazarlık usulü ile yapmış olduğu belediye hizmet binasının yapım işi ihalesi için 4734 sayılı kanunun 21/b bendi gereğince aranan “Doğal afetler salgın hastalıklar can veya mai kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülmeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması” hükmü doğrultusunda pazarlık usulü için gereken şartlar oluşmamasına rağmen işin pazarlık usulü ile ihaleye çıkarılması mevzuata aykırıdır.

Ayrıca ihalede görev alıp açıkça mevzuata aykırı şekilde yapılan ihale nedeniyle ilgili yetkililer hakkında Çemişgezek Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur.

Çemişgezek Belediye Başkanlığı tarafından yapılan 4734 sayılı kanunun 21'inci maddesinin b bendi gereğince 23 Eylül 2022 tarihinde yapılan ancak 17 Ekim 2022 tarihinde sonuç ilanıyla öğrenilen ihale açıkça mevzuata aykırı olduğundan öncelikle telafisi imkansız zararların oluşmaması için yürütmenin durdurulmasına, yargılama neticesinde iptaline karar verilmesini talep ederim."

AÇIKLAMA YAPILMADI

İhaleye olayına ilişkin Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız, açıklama yapmazken, telefonla ulaşılan  Hozat AKP İlçe Başkanı Gökhan Balık ise ihaleye ilişkin açıklama yapmaktan kaçındı.