Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın'a iktidar cenahından bir tepki daha geldi. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi olan Cemil Çiçek, Boynukalın'ın siyasete, kadın sorununa ve ekonomiye dair tweet'lerine ilişkin olarak, "Ayasofya'nın kültürümüz ve tarihimizde ayrı bir önemi var. Burada görev yapanların birleştirici ve kaynaştırıcı olması, söylediğine ve söyleyeceğine daha fazla dikkat etmesi gerekir" yorumunu yaptı.

'SIKINTI ÇIKARACAK BEYANLAR...'

Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz'a konuşan Çiçek, "Ayrıştıran, toplum barışına ve huzuruna katkı sağlayamayacak açıklamalar, bu ruha uygun düşmüyor. Dikkatli davranmaları gerekir. Hele hele din görevlilerimizin… Çünkü bunların arkasında her görüşte insanlar namaz kılıyor. Birleştiriciliği sağlamada sıkıntı çıkaracak beyan ve tartışmalardan kaçınması doğru olur. Herkes, her istediğini, her yerde söylemek durumunda değil. Herkes özgürlük üzerinde duruyor da (kimse) sorumluluk üzerinde durmuyor. Geleneğimizde sorumlulukla bağlantılı özgürlükler söz konusudur” değerlendirmesini yaptı.

ÖZLEM ZENGİN VE BÜLENT TURAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Boynukalın, Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'nde öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Ebubekir Sifil'in Diyanet'e yaptığı "Yılmaz Özdil'in ve Cüneyt Akman'ın cesetleri camilere sokulmasın, cenazeleri kılınmasın" çağrısına destek vermiş, kadın cinayetlerine ilişkin olarak, "Sürekli ‘kadın cinayetleri' vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir sloganik medya propagandasıdır" tweet'ini paylaşmıştı.

Mehmet Boynukalın'ın 8 Mart'ta kadın cinayetlerine ilişkin attığı tweet AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in tepkisine neden olmuştu. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da Boynukalın'ı ''Bir siyasi değil, kardeşiniz olarak bu mecrada/usulle olmanızın kimseye faydası olmadığı kanaatindeyim'' diye eleştirmişti.