Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Sabah'ın başyazarı Mehmet Barlas'ın CHP'yle ilgili yazısını eleştirdi.

Barlas'ın "Yani bir bakarsınız, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönettiği Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir" şeklindeki ifadesini alıntılayan Enginyurt, "Sade CHP kapatılırsa olmaz. Ağababana söyle, bütün partileri kapatsın. Sen de kına yakarsın" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'yalancılıkla' suçlayan Barlas, "Sürekli yalan söyleyen, kendi ülkesini yabancı ülkelere jurnalleyen, ülkenin geleceği hakkında olumlu hiçbir görüşü olmayan bir siyasetçi ne kadar meşruiyet taşır?" demişti.

Barlas, "Yani bir bakarsınız, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönettiği Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir" ifadesini kullandığı yazısında şunlara da yer vermişti:

"Unutmayalım ki bu durum Türkiye'de ne ilktir ne de son olur. Son Anayasa değişikliğine kadar Anayasa Mahkemesi musluk kapatır gibi partileri kapatmıyor muydu?"