Dolmabahçe'de uygun gördüğü STK temsilcileri ve gazeteciler ile toplantı yapan Erdoğan, Cemaat’in son gelişmelerle ilgili kendisine ıslak imzalı bir mektup yazdığını açıkladı.

Başbakan Erdoğan'ın Dolmabahçe'deki toplantısına katılan Akif Beki ve Can Paker Başbakan'ın kararlılıkla sürecin üstüne gideceğini ve pazarlığa yanaşmayacağını kendilerine söylediğini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Dolmabahçe Ofisi’nde son günlerdeki gelişmelerle ilgili olarak gazeteci ve yazarlarla bir araya geldi. Toplantıya katılan gazetecilerden ABD'de yaşayan Fethullah Gülen'in ya da cemaatten etkili birinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdığı öğrenildi.

ERDOĞAN PAZARLIĞA SOĞUK

Başbakan’ın kendisine gelen uzlaşma mektubuyla alakalı, “Dershaneler ve atamalarla ilgili pazarlık teklifleri geliyor ama pazarlığa oturmayacağız paralel devleti bitireceğiz. Uzlaşma ve yatışma adımları var buna sıcak bakıyorum ama bu yapı orada durdukça olmaz” dediği belirtildi.

Başbakan Erdoğan toplantıda 17 Aralık Operasyonu’nun dershanelerle ilgili çalışmalardan sonra çıktığını kabul etmişti. Toplantıya katılan yazarlardan Fikret Bila da mektupla alakalı; "Başbakan'a ıslak imzalı mektup gelmiş. Gülen ya da üst düzey cemaat mensubundan gelmiş anlaşılan" açıklamasını yaptı. (İnternetHaber)