Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile yan yana gelmek istemediği yönündeki açıklamalarına değinen HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan, Kılıçdaroğlu’nun, HDP ile yan yana yürümenin kendisi açısından "Terör damgası" korkusu içinde olduğundan ötürü bugün her türlü ittifaktan kaçındığını belirtti.

CHP'nin kaçamak siyasetinden kaynaklı ülkenin bugün anti demokratik uygulamalarla karşı karşıya kaldığını savunan Doğan, “Bizim kimselere çıkıp gelin bizle ittifak yapın diyecek halimiz yok. HDP yıllardır demokrasi mücadelesi veriyor. Biz 7 Haziranda yüzde 13 oy aldık o zaman bir ittifak mı vardı? Türkiye halklarında HDP’nin Türkiye’nin sorunlarını çözmede bir güç olduğu inancı vardı” dedi.

AKP'nin milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırdığı sürece atıfta bulunan Doğan, “CHP anayasaya aykırı olmasına rağmen bizim Eş Genel başkanlarımızın tutuklanmasında katkıda bulundu. Daha sonra çıkıp televizyonlarda bu olayın vebalinin kendilerinin olduğunu da söylediler” hatırlatmasında bulundu.

‘DEMOKRASİNİN VEBALİNİ TARİH SORACAKTIR’

İktidarın muhalefetin güçlenmesinden korktuğu için tüm muhalefeti terörize ettiğini ifade eden Celal Doğan, Türkiye’nin demokrasi ve özgürlükler ülkesi olması ve aydınlık bir gelecek için güçlü ittifaklarla muhalefet örmesi gerektiğini dile getirdi.

CHP'nin adalet arayışının son söylemle anlamsızlaştığını ifade eden Doğan, şöyle devam etti: “Siz adaleti sadece kendinize isterseniz bu doğru değil ama adalet herkese gerekli. Adalet ve demokrasi istemenin pratiği olmalı. Enis Berberoğlu’nun tutuklanması ile yola çıkan adalet ve demokrasi isteyen CHP, Genel başkanlarımız Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın tutuklandığı gün yönünü Edirne’ye çevirseydi bugün bu kadar tutuklanma olmazdı, ondan dolayı adalet ve demokrasi lafta değil özde olmalı tüm bunlar için davranış ve tutum çok önemli."

Türkiye'nin bir partinin egemenliği altına girdiğine dikkat çeken Doğan, "Eğer gerçekten sokaklarda hak ve adalet istemiyorlarsa kendileri bilir. Ama şunu da unutmamalılar Türkiye’nin demokrasiye kavuşmaması durumunda tarih bunlardan hesap soracaktır. Bugünlerin vebalini üzerinde taşıyacaklardır" diye konuştu.

‘HDP’Yİ YOK ETMEK İSTİYORLAR’

AKP iktidarının HDP'yi terörize ederek şiddetle eşdeğer tutmaya çalıştığını ve bunun tek amacının tüm demokrasiden yana olan kişileri partilerinden koparmaya yönelik olduğunu belirten Doğan, şunları söyledi: “HDP bugün Ortadoğu’da yaşanan kaosa çözüm olabilecek tek parti ve HDP’nin düşüncesi Demokratik Cumhuriyetin kendisidir. Birlikte kardeşçe yaşamanın tek yoludur. Bundan kaynaklı iktidarın tüm bu saldırılarının tek bir amacı böyle bir düşünceyi ortadan kaldırmaktır. Halkların kardeşliğini ve birlikte yaşamı savunan bir düşünceyi yok etmek için iktidar bu denli saldırıyor.”

DEMOKRASİ İTTİFAKI İNŞA ETMELİYİZ'

Demokrasi cephesi taleplerine de değinen Doğan, “Ben cephe söylemlerine karşıyım, biz savaşta değiliz ancak böylesi bir dönemde demokrasi ittifakı inşa etmek isteriz. Biz demokrasinin ve özgürlüklerin bu ülkede yaşam bulması için bildiğimiz doğru yolda ilerlemeye devam edeceğiz. Her türlü ittifaka açığız bu illa Kılıçdaroğlu ile değil Ahmet ile de olur Mehmet ile de olur” ifadesinde bulundu.