Demokratik Sol Parti'den (DSP) Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Celal Doğan, "Adaylığım için çok baskı yapıldı, kabul etmesem hain ilan edilecektim” dedi.

Antep’te 15 yıl büyükşehir belediye başkanlığı yapan Celal Doğan, 15 yıl aradan sonra yeniden aday oldu. Uzun yıllar CHP’de siyaset yapan ve bir dönem HDP’den Meclis’e giren Doğan, bu kez DSP adayı olarak Gazianteplilerin karşısına çıkacak. 

Adaylığı hakkında Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'ya konuşan Doğan'ın açıklamaların bir kısım şöyle:

"Gaziantep’ten toplumsal bir talep geldi. Gelmesem hain ilan edilecektim. Gerçekten. Görevden kaçsaydım Antep’i sevmeyen, sahip çıkmayan adam durumuna düşecektim. Ben sporda centilmenliği getirdim. Belediyecilikte hizmet ve eşitliği getirdim. Sonucunda marka bir şehir, örnek bir kulüp yarattım. En büyük servetim ismimle özdeşleşen bir şehir. Bu en büyük madalya, en büyük onur kaynağı. Şu cümleyi bir belediye başkanı kolay kolay söylemez. 15 yıl görev yaptığım belediyeye ilk girdiğimde, merdivenleri çıkarken parti rozetini il başkanına verdim ve “Bu merdivenlerden partizanlık değil hizmet çıkacak” dedim. 15 yılın sonunda “MHP’li, ANAP’lı ya da DYP’li olduğum için farklı muamele yaptın” diyen olmadı. Bu kadar kendime güvenirim, çünkü hizmeti eşit yaptım. Bugün Gaziantep sanayide 7 milyar dolar ihracat yapıyorsa bizim sayemizdedir."

Doğan, "CHP’den belediye başkanlığı yaptınız ama şimdi HDP milletvekilliğinden sonra adaylığınız nasıl karşılanıyor?" sorusuna da şu yanıtı verdi:

Mezarımda ot bitse bile barışı savunurum. Ben Türkiye’de barışa katkım olsun diye HDP’ye gittim. Bu barışa katkı da vazgeçeceğim bir halef değil. Mustafa Kemal’in tarifiyle zorunlu olmadığımız sürece savaş bir cinayettir. 2-2.5 yıllık görüşmeler bazıları tarafından istismar edilse de Tayyip Bey’in (Erdoğan) yaptığı en doğru işlerden biridir. Keşke yalnız bırakmasalardı, keşke Tayyip Bey vazgeçmeseydi. Keşke diğer muhatapları da daha hassas davransalardı. Belki kayıplarım olabilir ama bunu izah edeceğim.