Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fildişi Sahili Devlet, Dışişleri, Afrika Entegrasyonu ve Diyaspora Bakanı Kandia Camara ile görüşmesi sonrası açıklamalarda bulundu. Rusya'nın başlattığı operasyonun 20'nci gününde Ukrayna'dan Türkiye vatandaşlarının tahliyesine ilişkin bilgi veren Çavuşoğlu, "Her iki tarafla da görüşmelerimizi sürdürüyoruz" dedi. 

"Ukrayna’dan 14 bin 800’den fazla vatandaşımızı tahliye etme imkanımız oldu. Şu anda 350 civarında vatandaşımız olduğunu görebiliyoruz" ifadelerini kullanan Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştüğünü aktardı. Ukrayna'nın güneydoğusundaki Mariupol kentinde bir camiye sığındığı belirtilen vatandaşların durumuna ilişkin bilgi paylaşan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

- Dün akşam Sergey Lavrov beni gece yarısı aradı. Şartlar yavaş yavaş oluşuyor. Bugün ya da yarın güzel haberi bekliyoruz. Vatandaşlarımızın camide yiyecek içecek sıkıntısı olmadığını da öğrendik. Sivillerin de çıkarılması konusunda çabalarımız sürdüreceğiz.

- Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Vatandaşlarımızın bugün yine tahliyesi için arkadaşlarımız çalışıyor. Lviv’den iki otobüsün kalkmasını bekliyoruz. Odessa’dan da yine bir otobüs kalkacak.

- Bugüne kadar Ukrayna'dan 14 bin 800'den fazla vatandaşımızı tahliye etme imkanımız oldu. Şu anda 300-350 civarı vatandaşımız olduğunu görüyoruz. Mariupol'da da 100'den fazla vatandaşımız olduğunu görüyoruz.

- Camiye sığınan vatandaşların yiyecek ve içecek sıkıntısı yok. Vatandaşlarımızın tahliyesi konusunda 10 Mart'ta Antalya'daki görüşmede de gündeme getirmiştik.

- Dün telefonla sadece vatandaşlarımızın ya da orada insani koridorun açılması için değil 10 Mart'ta yaptığımız görüşmenin takibini de yaptık