Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Yunanistan sınırında 92 sığınmacının çıplak bir şekilde bulunmasına ilişkin Yunanistan'ın olayın Türkiye karasularında gerçekleştiğine ilişkin iddialarına tepki gösterdi.

Çavuşoğlu, "Yunanistan gibi en haksız durumda bile haklı görünmek için aymaz olmak gerekiyor bunu ancak Yunanistan başarır" dedi.

Türkiye-Yunanistan sınırında 92 sığınmacı çıplak bir şekilde bulunması üzerine iki ülke de birbirinin sorumlu olduğunu açıklamıştı.

Yunanistan, Türkiye’nin yaptığının “insanlık için utanç verici olduğunu” söylerken Türkiye ise Yunanistan’ın göçmenlere karşı takındığı “insanlık dışı tavırdan bir an önce vaz geçmesi gerektiğini” belirtmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın suçlamalarına karşı açıklamasında şunları söyledi:

"YUNANİSTAN GİBİ EN HAKSIZ DURUMDA BİLE HAKLI GÖRÜNMEK İÇİN AYMAZ OLMAK GEREKİYOR BUNU ANCAK YUNANİSTAN BAŞARIR"

Sığınmacılara kötü muamelenin Türk karasularında gerçekleşmiş gibi göstermek için koordinatlar değiştirildiğini belirten Çavuşoğlu, 'Üye ülkeler Yunanistan'ın bu muamelesine göz yumsa da vicdanlı parlamenterler sayesinde AP duruma el koymuş durumda' dedi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği göçmenlerin durumunun son derece rahatsız edici olduğunu vurgularken, konu hakkında bir soruşturma başlatılması gerektiğini açıkladı.