Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in "Gece geleceğini söyleyenleri biz gün ışığında bekliyoruz" sözlerine yanıt verdi.

Çavuşoğlu, "Nereye ne zaman gideceğimize biz karar veririz" dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sözlerine atıfta bulunarak, "Gece geleceğini söyleyenleri biz gün ışığında bekliyoruz. Gün ışığı kimin halkı olduğunu ve gerçek gücün kimin tarafında olduğunu gösterir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'la artan gerilimle ilgili konuşurken, "Bir gece ansızın gelebiliriz" ifadelerini kullanmıştı.

Habertürk'ün aktardığı habere göre, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in açıklamasına tepki göstererek "Biz, o sözlere cevap vermeye bile gerek duymuyoruz, nereye ne zaman gideceğimize biz karar veririz" ifadelerini kullandı.

İsrail'e büyükelçi atamasına ilişkin de konuşan Çavuşoğlu "Yeni büyükelçiler kararname taslağı hazır. Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Kapsamlı bir kararname olacak" dedi.

ABD ile F-16 görüşmeleri konusunda Çavuşoğlu "Siyasi ve teknik düzeyde bir sorun yok" ifadelerini kullanırken Finlandiya ile İsveç'in NATO sürecine yönelik "Somut adım atmazlarsa Meclis'te onaylamayız" ifadelerini kullandı.

Son olarak Ermenistan-Azerbaycan çatışmasına yönelik konuşan Çavuşoğlu "Azerbaycan'da yaşananlar canımızı sıktı. Ermenistan'ın provokasyonları sonlandırması gerekiyor" dedi.

KRALİÇE ELİZABETH'İN CENAZESİNE ÇAVUŞOĞLU GİDECEK

Britanya Kraliçesi 2. Elizabeth'in 19 Eylül'de düzenlenecek cenaze töreninde de Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun temsil edeceği açıklandı.

Kraliçe Elizabeth'in cenaze törenine davet edilen dünya liderlerinden tarifeli uçak kullanmaları, Londra içinde de cenaze alanına helikopter ya da zırhlı araçlarla değil, otobüslerle ulaşmalarını talep eden belgeler ortaya çıkmıştı.