Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, orman yangının devam ettiği Antalya'da basın toplantısı düzenledi.

Antalya'daki yangınlarla ilgili bilgi veren Çavuşoğlu, “Bugün 5 ilçede 15 farklı noktada yangınla mücadele ediyoruz. 6 uçak, 2 insansız hava aracı, 17 helikopter, 2'si yönetim, 1858 araç ve 6 bin 500'den fazla personelle çalışmaları sürdürdük” dedi.

Ukrayna'dan 4 helikopter kiralandığını söyleyen Çavuşoğlu, “Bugün Ukrayna'dan yola çıkan 4 helikopter Isparta Havalimanı'na inmiş bulunuyor. Bunlar özel bir şirketten bulup da kiraladığımız uçaklar. Yarından itibaren çalışmalara katılacaklar. Azerbaycan'dan yarın sabah 1 uçak, 10 personel, 40 itfaiye aracı ve 150 personel ülkemize gelecekler. Yine bir şirketimizin İsrail'den kiraladığı uçak da ülkemize gelecek” diye konuştu.

Tüm ekiplerin yoğun bir çalışma yürüttüğünü dile getiren Mevlüt Çavuşoğlu, “Biz de bu çalışmaların koordinasyonuna katkı sağlamaya çalışıyoruz. Diğer taraftan yangının bittiği yerlerde arkadaşlarımız hasar tespitlerini yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise “28 Temmuz'da 4 ayrı noktada yangın başladı ve Antalya'mızda 50 mahallemizi etkiledi. Yangından etkilenen 722 vatandaşımız yaralıydı. 708'inin tedavisi tamamlandı. Sadece 7 vatandaşımızın tedavisi devam ediyor, hayati riskleri söz konusu değil” dedi.

Yangından zarar görenlere nakdi yardımların başladığını ifade eden Kurum, “Evi tamamen yanan vatandaşlarımıza 50 bin liraya kadar hasarları verilecek. İlk bedeller yatırıldı. Yangın bölgesinde konutları 3+1, 2+1, altında deposuyla, müştemilatıyla, ahırıyla projelendiriyoruz. Yöresel mimariye uygun şekilde konutlarımızı hazırlıyoruz” diye konuştu.