Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  AGC 2017 yılı Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması ödül töreninde açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu islam düşmanlığını gördüklerini savunarak,  “70 milyona yakın insan evini terk etmek zorunda kaldı. Deniz ortasında yaşadıkları sorunlar bir tarafa, bugün yaşanan göçmen düşmanlığı bir insanlık suçu haline geldi. Bugün Avrupa’da basın siyasetçilerden daha radikal olmaya başladı. Siyasetçiler, tamam ideolojilerin kurbanı olabiliyor ama maalesef bugün basının da siyasete ve ideolojiye kurban gittiğini görüyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, Fransa’da yaşanan olayları da hatırlatarak, Türkiye’de Gezi olaylarında Avrupa’nın basınıyla, sivil toplum örgütleriyle birlikte destek verdiğini ve Türkiye’nin her zaman gündemde olduğunu gördüklerini söyledi.

Fransa’da yaşanan olaylarda polisin uyguladığı gücü eleştiren Çavuşoğlu, “Fransa'da yaşananlar, olabilir, gösteriler de olabilir, ama gösterilerin de aşırıya kaçtığını yer yer görüyoruz. Vandalizme karşıyız ama Fransız polisinin kullandığı aşırı güç gerçekten ibretliktir. Aşırı gücün karşısında Avrupa Birliği'nin ve Avrupa ülkelerinin tutumu da ibretliktir. Basının da tutumu bu anlamda tam bir felakettir” ifadelerini kullandı.

Avrupa’nın ‘dayanışma’ adı altında Fransa’da yaşananları görmezden gelmesini ikiyüzlülük olarak niteleyen Çavuşoğlu, "Dayanışma diyerek gözünü kapatırsan, susarsan hatta destek olmaya çalışırsan biz de buna çifte standardın ta kendisi, ikiyüzlülüğün en hası deme hakkımız vardır, bunu da açıkça söylüyoruz” dedi.