Bugün, yeni başlayanlardan profesyonellere, ihtiyaçlarına bağlı olarak farklı kullanıcı türleri için birçok farklı türde 3B modelleme yazılımı bulunmaktadır. CATIA yazılımı, bilgisayar destekli tasarım, üretim, mühendislik, 3D ve PLM için eksiksiz bir çoklu platform çözümüdür. Dassault Systèmes üreticisi tarafından pazarlanan yazılım, katılar, yüzeyler, montajlar, çizimler, imalat ve analiz oluşturmak için idealdir. CATIA, farklı endüstriler için yüzeyler ve modüller için daha gelişmiş işlevsellik sunar.

CATIA, 1970'lerde, başlangıçta Dassault Systèmes ekiplerinin kurum içi ihtiyaçları, özellikle de Mirage savaş uçaklarının geliştirilmesi için geliştirildi. Daha sonra, programı havacılık, otomotiv veya denizcilik gibi farklı endüstrilerdeki diğer ulaşım araçları için kullandılar. Dassault Systèmes ekipleri, kuruluşundan bugüne kadar, CATIA'nın en son sürümüne ulaşana kadar yazılımın işlevlerini yenilemeye ve iyileştirmeye devam etti. Katmanlı imalat da dahil olmak üzere birçok endüstride şüphesiz en yaygın kullanılan CAD yazılım programlarından biridir. InfoTRON olarak, en ideal bu yazılımı da kullanıyoruz.

CATIA, parametrik ve parametrik olmayan 3D modeller oluşturma yeteneğine sahiptir. Program Windows, Solaris, IRIX ve HP-UX ile uyumludur. CATIA İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Japonca, Çince, Korece ve Rusça dillerinde mevcuttur. Çoğu tasarım yazılımı gibi, 3D yazıcımızla hayata geçirmek için modelleri STL formatında dışa aktarmamız gerekecek. Programın önceki sürümlerine sahipseniz, Dassault Systèmes dosyaları en yeni sürümlerle uyumlu olacak şekilde dönüştürmek için araçlar sağlar. Ek olarak, gerekli işlevselliğe bağlı olarak yazılım iki tipte mevcuttur: CATIA V5-6R Experience ve CATIA 3DExperience.

Sanal Gerçeklik ve 3d Kullanımı

InfoTRON olarak, hem Sanal Gerçeklik (VR) sisteminde hem de Görsel Etkileşim Platformu adı verilen Artırılmış Gerçeklik (AR) sisteminde temel 2B ve 3B etkileşimleri gösteriyoruz. Her iki platform da aynı (optik) izleme donanımını ve yazılımını kullandığından ve aynı uygulamaları çalıştırabildiğinden, kullanıcılar sistemlerin kendilerine bilgilerini sunma biçiminin etkisini deneyimleyebilirler. Sistemler en son takip teknolojisini kullandığından, kullanıcılar bu teknolojinin sunduğu fırsatları ve kısıtlamaları da ilk elden deneyimleyebilirler. Bu tür uygulamalı deneyimlerin, VR ve AR sistemlerinin (optik izleme ile) Ambient Intelligence içinde oynayabileceği ve/veya oynayabileceği rol hakkındaki tartışmayı zenginleştirmesi beklenmektedir.