Oyuncu Cate Blanchett, Chaplin Ödül Töreni'nde Variety'ye konuştu. Blanchett, Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasını "çok tehlikeli" bulduğunu söyledi. 

Beyazperde'nin aktardığına göre, Blanchett, "Geleceğin genellikle sanatçının zihninde hayal edildiğini düşünüyorum. Adam McKay, bunu pandemi öncesinde ve iyi yazdı. Seyircinin bir esere ne kadar anlam kattığını görmek gerçekten ilginçti. Seyirci aynı senaryoyu pandemi öncesinde izleseydi, şu anda sahip olduğundan çok farklı bir tepkisi olurdu. Bu, zamanın ruhuna ve içinde yaşadığımız çağa hitap ediyor" dedi.

'ELON MUSK'IN TWITTER'I ALMASI ÇOK TEHLİKELİ'

Blanchett, Elon Musk'ın Twitter'ı almasıyla ilgili olarak da "Söyleyeceklerim bu kadar, bu çok çok tehlikeli" ifadelerini kullandı. 

Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Cate Blanchett gibi isimler yer aldığı Adam McKay imzalı Netflix filmi "Don't Look Up", iklim değişikliğine ve medyanın bu konudaki yanlış bilgilendirmesine dikkat çekiyordu. Filmde Mark Rylance tarafından canlandırılan Peter Isherweel karakteri, Dünya'ya doğru hızla gelen bir kuyruklu yıldızdan kazanç sağlayan bir teknoloji CEO'suydu ve Elon Musk, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg ve Steve Jobs'tan esinlenerek yazılmıştı.