Ayhan Çarkın, infaz timinde yer aldığını ileri sürdüğü Oğuz Yorulmaz’ın cenazesine katılıp tabutunu taşımış.

Ankara’da faili meçhul cinayetlerle ilgili süren soruşturmada Susurluk hükümlüsü, eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın’ın, 9 Ocak 1995’te Kırıkkale Kenanbey obasında ölü bulunan ANAP Keskin İlçe Başkanı Metin Vural’ın infaz edildiği ekipte yer aldığını iddia ettiği 4 eski özel timcinin de hayatta olmadığı ortaya çıktı.

Çarkın, 1990’lı yıllarda avukat Yusuf Ekinci, eski DEP İl Başkanı avukat Faik Candan, Altındağ Nüfus Müdürü Mecit Baskın ve Sağlık Bakalığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Namık Erdoğan’ın öldürülmesiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

Çarkın, 17 Ağustos’ta savcılığa verdiği ek ifadesinde de, ANAP’ın kan davası haline gelen ve 1994 yılında öldürülen ANAP milletvekili Alparslan Pehlivanlı’nın katil zanlılarından Hacı Vural’ın ağabeyi ANAP Keskin İlçe Başkanı olan Metin Vural’ın da, özel harekatçılar tarafından öldürüldüğünü itiraf etmişti.

Dört isim vermişti

Çarkın, Vural cinayeti ile ilgili olarak, Oğuz Yorulmaz’ın kendisini arayarak, “Seninle görüşmemiz lazım. Kırıkkale Keskin yolu üzerinde görürsün” dediğini, olay yerine gittiğinde, Yorulmaz, Sami Gece, Ahmet Sakarya ve Sait Yıldırım’ın bir aracı durdurduklarını, araçta Vural ile yanında bir kişinin daha olduğunu, Yorulmaz’ın, “Bu şahısları Ankara’ya Özel Harekat Daire Başkanlığı’na götüreceğiz. Çünkü Vural’ın, Alparslan Pehlivanlı’nın ölümüyle ilgili alınmasını bazı siyasiler istemiş.

Bu nedenle Vural’ı Ankara’ya götüreceğiz” dediğini iddia etti. Çarkın, Vural’ın yanındaki şahsın götürülmesine itiraz ederek, bu kişiyi olay yerinden uzaklaştırdığını söyledikten sonra, “Daha sonra öğrendiğime göre Vural öldürülmüş. Ancak ben nasıl öldürüldüğünü görmedim. Oğuz Yorulmaz’a sorduğum sırada da infaz edildiğini söyledi” dedi.

Hiçbiri hayatta değil

Çarkın’ın Vural cinayetinde isimleri geçen 4 özel harekatçının da hayatta olmadığı ortaya çıktı. Çarkın’ın ismini verdiği polislerden son olarak Sait Yıldırım, Haziran ayında evinde ölü bulunmuş, bıraktığı notta ise “Ölümümden Ayhan Çarkın sorumludur” yazdığı iddia edilmişti. Savcılık, ölüm olayını şüpheli bularak, Yıldırım dosyasını da soruşturmaya dahil etmişti.

Oğuz Yorulmaz: Susurluk davasından yargılandı. 4 yıl hapis cezası aldı. 290 gün hapis yatıp, serbest kaldı. 2005 yılında Bursa’da bir barda çıkan kavga sonucu başından tek kurşunla vuruldu.

Ahmet Sakarya: Çarkın, ilk ifadesinde Sakarya’yı, Mecit Baskın, Yusuf Ekinci ve Faik Candan cinayetlerine karışmakla ve Candan’ı bizzat öldürmekle suçladı. Çarkın, ifadesinde, Sakarya için “Kanser dediler, buna inanmıyorum” dedi. Savcılıktan alınan bilgiye göre, Sakarya’nın hayatta olmadığı, ancak ölümünün doğal yollardan meydana geldiği bildirildi.

Sami Gece: Çarkın, ifadesinde, Gece için de “kanser dediler” dedi. Savcılıktan alınan bilgiye göre, Gece’nin de hayatta olmadığı, ancak yine ölümünün doğal yollardan meydana geldiği bildirildi.

Sait Yıldırım: Çarkın, avukat Yusuf Ekinci cinayetine karıştığını ileri sürdü. 2011 yılında Haziran ayında Ankara Eryaman’daki evinde ölü bulundu. Glock tabancasıyla evinde intihar etti ve “Ölümümden Ayhan Çarkın sorumludur” yazılı bir not bıraktı. (focushaber)