Ortaca'da 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın öldürülmesiyle ilgili ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanan sanıklar tahliye edildi.

JINHA'nın haberine göre; Muğla'nın Ortaca ilçesinde 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın ölümüyle ilgili haklarında ağırlaştırılmış ömürboyu hapis istemiyle dava açılan tutuklu sanıklar 25 yaşındaki N.D. ve 18 yaşındaki M.P.Ç., bugünkü duruşmanın ardından yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

NE OLMUŞTU?


Geçen 14 Haziran’da, garson olarak çalıştığı Dalyan Mahallesi’ndeki restorandan mesai bitimi ayrılan ve kayıplara karışan Cansu Kaya’nın üç gün sonra Dalyan kanalının Çandır Geçişi Mevkii’nde su üzerinde cansız bedeni bulunmuştu.

Cansu Kaya’ya yapılan ilk otopside, cinsel istismar bulgularına rastlanırken, boğulduktan sonra cansız bedeninin suya atıldığı ortaya çıkmıştı.

Kaya son olarak Dalyan’daki restoranda garson N.D. ve lise öğrencisi M.P.Ç. ile birlikte Maraş Mahallesi Sağlık Ocağı Sokağı üzerinde yolda yürürken görülmüştü. Bunun üzerine iki zanlı gözaltına alınmış, yakalandıkları gün ile bir sonraki gün çelişkili ifadeler veren iki zanlı tutuklanmıştı.