Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli hükümetin OHAL’in verdiği imkanlarla hiçbir vatandaşın özgürlük alanını kısıtlamadıklarını iddia etti.

Türkiye Katılım Bankaları Birliği’nin Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen 167. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 16 Nisan sonrası daha güvenli bir Türkiye olduğunu söyledi.

Canikli, ”Daha güvenli bir Türkiye oldu ve olmaya da devam edecek. Güvenliği tehdit eden unsurlarla verilen mücadele bunu sağlıyor. Yeni dönemin önemli bir parametresi de daha özgür bir Türkiye. Özgürlükle ilgili bütün düzenlemeleri yaptık. Özgür bir Türkiye algısını kısıtlayan ne varsa hepsinin ortadan kaldırılacak” diye konuştu.

İÇ KİMSE BUNU HİSSETMEDİ ZATEN’

Özgürlüklerle ilgili yapacakları düzenlemelerin OHAL ile çelişmediğini savunan Canikli, şöyle devam etti:

“OHAL var Türkiye’de. Bu kavramla OHAL çelişmiyor, çatışmıyor. Klasik anlamda OHAL’in temel hak ve özgürlüklerin sınırlandırılmasıyla ilgili imkan veren o düzenlemeler hayata geçirilmiş olsaydı, öyle bir anlayış olsaydı, doğru olurdu bu düşünce.

OHAL ilan edildi, uygulanıyor şu anda. Hiçbir fert, hiçbir vatandaş kendisinin özgürlük alanını kısıtlayan hiçbir dönem olmamıştır bu OHAL’in uygulandığı dönem içerisinde. Ve olmayacaktır da. Daha doğrusu, OHAL döneminde kamuya temel hak ve hürriyetleri, hatta Anayasa’ya aykırılık teşkil edecek şekilde, sınırlandırma imkanı vermesine rağmen biz bu konuda en ufak bir kullanım yapmadık.

Temel hak ve hürriyetleri kullandırma, geciktirme engelleme anlamında hiçbir adım atmadık. Hiçbir karar almadık. Hiç kimse de bunu hissetmedi zaten. Hiçbir vatandaşımız OHAL’ın bu yönünü hissetmedi. Sayın Başbakanın söylediği gibi, esas itibariyle OHAL’i kendimize ilan ettik. Daha özgür bir Türkiye ile OHAL bir çelişki değil.”