Radikal yazarı Cengiz Çandar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'demokratikleşme paketi'ni değerlendirdi.

Başbakan’ın, çok uzun süredir açıklanması beklenen ve hafta başında açıkladığı ‘reform paketi’nin ‘eksik’ ve ‘yetersiz’ olduğu konusunda neredeyse bir ‘konsensüs’ün mevcut olduğunu belirten Çandar, "İktidara destek korosunun farklı seslerinden tek birisinin bile, paketi ‘mükemmel’ bulduğunu ilan etmediğini" söyledi.

Çandar, durum buyken, ilan edilmiş olan bu ‘reform paketi’ne ilişkin olarak ‘e yetmez ama evet’ tavrının geçerliliği olup olamayacağını sorduğu yazısında şunları söyledi:

"Olmaması gerekir. 2010 yılının 12 Eylülü’ndeki anayasa değişikliği referandumu sırasında geçerli olabilecek olan bu ‘slogan’, üç yıl sonraki ‘reform paketi’ için geçerli olamaz; olmamalıdır… Bundan sonra ‘yetmez ama evet’in Türkiye siyasi gündeminden çıkarılması, ‘demokratikleşme’nin gerçekten selameti açısından şarttır.

Aksi halde, 'Bu paket ilk olmadığı gibi son da olmayacaktır' iksiriyle Ak Parti iktidarı, bir ‘yetmez ama evet’ tiryakiliğine yol açacak ve ülkenin demokrat insanları her aşamada, bir sonraki aşamada ‘daha iyisi’nin gelebileceği hesabıyla, Ak Parti iktidarının kuyruğunda, onun ‘gönüllü propagandistleri’ olarak avare (kimileri açısından ise hayli kazançlı) bir ömür süreceklerdir.

Böyle şey olmaz. Bu nedenle bundan sonra ‘yetmez ama evet’ de olmaz. Adam gibi ‘demokratikleşme paketi’ çıkartın, desteklensin. ‘Yeterli’ olduğu için...

Bu içerikteki bir ‘paket’e ‘yetmez ama evet’ tavrı göstermek, ömür boyu aşağılanmayı ve alay edilmeyi kabullenmek anlamına gelir.

‘Yetmez ama evet’ artık yok. ‘Yeter artık’ var."

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.