Savcılığın "Dosya bize geldiğinde yakalama kararı çıkarırız" dediğini kaydetti.

Yargıtay 3. Dairesi'nin tamamı eski tarihli sosyal paylaşımları nedeniyle 4 yıl 11 ay 20 günlük hapis cezasını onadığı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 

Halk TV'de yayınlanan 'Konuşmasak Olmaz' programında gazeteci İsmail Saymaz, "Büyük ihtimal Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı otomatik olarak diyecek ki 'Cumhurbaşkanı'na hakaretten alınan ceza doğrudan parti üyeliğini düşürdü bu durumda il başkanlığı da düştü.' Bunu neye dayanarak söylüyorum. 2 ay önce 31 Mart 2022'de Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Umut Yeğin Cumhurbaşkanı'na hakaretten aldığı cezadan ötürü üyeliğini kaybetti. Aynı şey Sayın Kaftancıoğlu için de uygulanacak” dedi.

Canan Kaftancıoğlu'nun cezası kesinleştiği için avukatları bir dilekçe verdi. Cumhuriyet Başsavcılığı infaz bürosuna. Dilekçenin içeriği şuydu, 'Dosya Yargıtay'dan size geldiğinde bize haber verin, dediğiniz gün adliyede olalım. Dolayısıyla teslim işlemi gerçekleşsin, Canan Hanım teslim olsun siz de süreci başlatın.' Verilen dilekçede 'Biz gelelim sizin uygun gördüğünüz tarih ve saatte teslim olalım' denildi.

'DOSYA BİZE GELİNCE YAKALAMA KARARI ÇIKARIRIZ'

Savcılık kaynaklarından öğrendiğim kadarıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaftancıoğlu'nun avukatlarının dilekçesini kabul etmedi. 'Verseniz de reddederiz' dediler. 'Dosya henüz elimize gelmedi. Geldiğinde yakalama kararı çıkarırız. 'Siz bu esnada haberdar olursanız ne ala' dediler. Bu durumda ne olur? Eğer dosya gelir gelmez avukatlar UYAP'tan fark edip adliyeye giderlerse amenna. Ama bunu fark etmezlerse, polis eline yakalama kararı ulaşır ulaşmaz Canan Kaftancıoğlu'nu bulduğu yerde gözaltına alabilir."