Altın madeni kurulmak istenen ve ağaç kıyımı yapılan Çanakkale'nin Kirazlı köyünde bölge halkı nöbet tutmaya başladı.

Çanakkale'nin Kirazlı köyünde Kanadalı Alamos Gold şirketi tarafından yürütülen altın madeni projesinde, ÇED raporunda 45 bin denmesine rağmen 195 bin ağaç kesildiği ortaya çıkmıştı. Konuyla ilgili başta TEMA Vakfı olmak üzere birçok STK harekete geçerken, CHP'li 26 milletvekilinin imzasını taşıyan araştırma önergesi AKP ve MHP'nin oyları ile reddedilmişti.

ÇED raporunda 45 bin denmesine rağmen 195 bin ağaç kesilen altın madeninin durdurulması için TEMA Vakfı tarafından Change.org'da kampanya da başlatılmıştı. 

Kazdağları Kardeşliği' adlı Twitter sayfasında, Kirazlı'da bölge halkının nöbete başlayacağı duyuruldu. Saat 09:00,13:00 ve 17:00'da Çanakkale Cumhuriyet Meydanı'ndan araç kaldırıldığını duyuran söz konusu sayfa paylaşımına, "Gelecek kişilerin yiyeceklerini yanlarında getirmelerini, gece nöbete kalacak kişilerin çadırlarını da getirmelerini rica ederiz" notunu düştü.

"Çanakkale halkı Kazdağları'na sahip çıkıyor" denilerek başlatılan dayanışmada ayrıca, Atikhisar Barajı su havzasındaki siyanürlü maden arama faaliyetlerine de "Dur" denilecek. Sosyal medyadan çok sayıda ünlü isim de Çanakkale'de başlatılan 'su nöbeti' ve ağaç kıyımlarına tepki gösterdi.