Antep’te bir camide Furkan Vakfı’na mensup bir grup polis tarafından gözaltına alındı.

Vakfın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada gözaltıların, salgın tedbirlerinin ihlal edildiği gerekçesiyle yapıldığı öne sürüldü.

Vakıf tarafından yayımlanan görüntülerde, polisin cami içindekileri gözaltına almak istediği ve şahısların direndiği görüldü. Polislerin direnen şahıslara biber gaz sıktığı anlar da görüntülere yansırken, vakfın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada 50’den fazla kişinin gözaltına alındığı iddia edildi.

Vakıftan yapılan açıklama şöyle:

“Gaziantep’de bir camide itikaf ibadetini gerçekleştirmek isteyen Furkan Gönüllüleri, kolluk kuvvetlerinin kanunsuz müdahalesiyle camiden çıkartıldı. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet ederek itikaf ibadetlerini yerine getirmek istediklerini söyleyen vatandaşlara polis, cami içerisinde şiddet uyguladı. Polis zoruna ve hakaretlerine maruz kaldıklarını vurgulayan vatandaşlar, yaşanan skandal olayı sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı. Hukuksuz bir şekilde camiden çıkarıldığını ifade eden şahıslar, emniyette gözaltında olduklarını belirtti.”

İTİKAF NEDİR?

İtikaf, camide belirli günler kalma, bu günlerde kendini ibadet etmeye adama ve dünya işlerinden uzak durma döneminden oluşan İslami bir uygulamadır.