Yalnızca yaratıcılığa ilham vermekle kalmayan aynı zamanda evinizden çalışırken en yüksek üretkenliğe ulaşmanıza yardımcı olan bir çalışma odası dekorasyonu, özel ya da geniş bir oda gerektirmez.  Amacınız ister modern ve şık isterseniz de rahat ve şık olmak olsun, çalışma odanızı en üretken şekilde dekore edebilirsiniz. Çünkü rahat ve sade bir atmosferde çalışmak, genel ruh halinizde ve üretkenliğinizde büyük bir rol oynar. Ayrıca iyi tasarlanmış bir çalışma odasının işinizin başarısı üzerinde bir etki yaratması muhtemeldir. Bir çalışma odasını nasıl düzgün bir şekilde dekore edeceğinizi öğrenmek, çalışmalarınız üzerinde muazzam bir etkiye sahip olabilir. Bu aşamada iç duvar kaplama uygulamalarından mobilyalara kadar her parça önemlidir.

En üretken çalışma odalarını, ev konforunu profesyonel bir iş imajıyla dengeler. Renk, yaşam ve ilham dolu şık bir ortam, size mutlu ve sağlıklı bir çalışma ortamı sunar. Bu aşamada aşağıda sıralanan 7 ipucunu takip ederek çalışma odası dekorasyonu nasıl yapılır öğrenebilirsiniz.

Sadelikten Yana Olun

Çalışma alanınızı çok fazla eşya ile doldurmamak gerekir. Masanızı veya zemini dağınıklıktan, kağıtlardan ve kitap yığınlarından uzak tutmak da önemlidir. Minimalist çalışma odası dekorasyonu, alanınızın şık ve sade görünmesini sağlar ve işlerinizi yapmanızı da kolaylaştırır. Çünkü odanın etrafındaki dağınıklık sizi bunaltabilir ve gereğinden fazla stresli hissettirebilir. Bu nedenle, her gün nefes almanızı sağlayan bir alan yaratarak, kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz.

Alana Uygun Mobilyalar Tercih Edin

Çalışma odası dekorasyonu için alanın boyutu önemli değildir. Dekorasyon yaparken önemli olan çalışma alanınıza neleri dahil etmek istediğiniz ve alanı nasıl değerlendirmek istediğinizdir. Örneğin; çalışma odanızda bir okuma köşesi ve o kanepe olmasını isteyebilirsiniz. Böyle bir alan yaratmak istiyorsanız alanın büyüklüğü nedeniyle daha seçici olmanız gerekir. Bu durumda duvara monte edebileceğiniz rafları tercih ederek bir kitaplık yapabilir veya yerden tasarruf sağlamak için katlanabilir bir masa seçebilirsiniz. Dosyalarınız, kitaplarınız veya araçlarınız için ek depolama alanına ihtiyacınız varsa hem çekmeceli hem de raflı bir çalışma masası satın alabilirsiniz. Bu aşamada önemli olan çalışma odanızın boyutunu göz önünde bulundurarak mobilya tercihi yapmaktır.

Çalışma Odasında Verimliliğinizi Arttıracak Renkler Kullanın

Renk, üretkenlik ve verimlilik açısından oldukça önemlidir. Bu yüzden çalışma odası dekorasyonu yaparken verimliliğinizi arttıracak renkler tercih etmeniz gerekir. Ayrıca yapılan araştırmalar, rengin hem ruh hali hem de üretkenlik üzerindeki doğrudan etkisinin olduğunu da göstermiştir. Bu açıdan mavi tonundaki renkler zihni uyarır, sarı tonlar ilham verir ve yeşil renkler rahatlama hissi uyandırır. Her ne kadar bu bilgiler kişiden kişiye değişse de kişisel olarak verimliliğinizi arttıracağını düşündüğünüz renkleri belirleyerek bunları çalışma odanıza dahil edebilirsiniz.

Aydınlatmaya Ekstra Özen Gösterin

Aydınlatmaya özen göstermek, enerjinizi artırmanın ve düşük ışıkta okumaya çalışmaktan kaynaklanan göz yorgunluğunu azaltmanın en kolay yollarından biridir. Mümkünse yoğun ve opak yerine şeffaf ve havadar pencere uygulamaları kullanarak çalıştığınız alanın doğal ışığı mümkün olduğunca en üst düzeye çıkarabilirsiniz. Ancak doğal ışığınız üzerindeki kontrolünüz sınırlı olsa bile, parlak beyaz ampulleri tercih etmeniz enerji depolamanız için de büyük fark yaratacaktır. Bu aşamada daha iyi görebilmeniz ve sıcak bir hava yaratabilmeniz için daha yumuşak aydınlatmalı bir masa lambası da tercih edebilirsiniz. Bir lamba, çalışma alanınızın atmosferine çok şey katabilir.

Alanı Renkli Kılmayı İhmal Etmeyin

Çalışma odanızda kendinizi psikolojik olarak rahat hissetmeniz ve kendinizi sıkmamanız gerekir. Bu yüzden çalışma alanınızı renkli kılmanız önemlidir. Çalışma odası dekorasyonu için renkleri dahil ederken duvar kağıdı ve tablo gibi detayları düşünebilirsiniz. Ayrıca çalışma odanızda bir kanepe bulunuyorsa bu kanepeye dekoratif ve renkli yastıklar yerleştirerek alanı daha renkli hale getirebilirsiniz. Bunların yanı sıra hem ek depolama alanı hem de dekoratif alanlar oluşturmaya yardımcı olan raflar da duvarları daha hareketli hale getirebilir.

Duvar Kaplama Malzemeleri Kullanın

Duvar boyası ve duvar kağıdının yarattığı monoton ve sıkıcı ortamı ortadan kaldırmak için duvar kaplama malzemeleri kullanılabilir. Günümüzde dayanıklılığı, sınırsız renk ve benzersiz desenlerle birleştiren bu malzemeler, duvar kaplama uygulamalarında kullanılır. Özellikle bu malzemelerin kullanımı, motivasyonunuza da katkı sağlar. Çeşitli seçenekler sunan bu ürünler, hızlı ve kolay bir şekilde de uygulanabilir. Ayrıca herhangi bir zemine kolayca monte edilebilir. Bu açıdan bu malzemeleri tercih ederek çalışma odanıza hareket getirebilirsiniz.

Konforlu Bir Alan Yaratmak İçin İhtiyacınız Olanları Es Geçmeyin

Konforlu bir alan yaratmak için bazı mobilyalar gereklidir. Örneğin iyi bir sandalyeye ek olarak, gün içinde daha rahat olmak için sırt yastıklarını tercih edebilirsiniz. Bu aynı zamanda sevdiğiniz renkleri ve desenleri getirmeniz için de bir yol sağlar. Ayrıca doğru masa ve sandalyeleri seçmeniz de önemlidir. Sahip olduğunuz masa sizin için yeterince geniş olmalıdır. İhtiyacınızdan daha küçük bir masa ile kendinizi rahat hissetmeyebilirsiniz. Ayrıca masanın boyutu, dirseklerinizi kolayca indirebileceğiniz şekilde olmalıdır. Çalışmak için doğru masayı seçmenin yanı sıra sandalye de çok önemlidir. Yan kolçaklı ve bel destekli yüksekliği ayarlanabilen çalışma sandalyeleri, konforlu bir çalışma alanı sağlar.