Soma Holding ve Uyar Madencilik’ten tazminat hakları ödenmeden işten atılmaları üzerine Ankara’ya başlattıkları yürüyüş jandarma tarafından engellenen işçiler, “Ankara’ya gidip bizi duymayan, görmeyen devlete sesimizi duyurmak istiyoruz.  Bir kere yola çıktık, geri dönmeyeceğiz” dedi.
 
Soma Katliamı’nın ardından Soma Holding ve Uyar Madencilik’ten tazminat hakları ödenmeden işten atılan ve aradan geçen 5 yıla, mahkeme kararlarına, verilen sözlere rağmen hakları ödenmeyen 3 bin 500 maden işçisinin Soma’dan Ankara’ya yapacakları yürüyüş jandarma tarafından engellendi. Kırkağaç Çamı mevkiinde jandarma tarafından durdurulan yaklaşık 50 işçi, “Yolumuz açılsın, dönmeyeceğiz ve yürüyeceğiz” diyerek oturma eylemine devam ediyor. 
 
‘HER KAYMAKAMLIKTAN İZİN Mİ ALACAĞIZ?’
 
Soma’dan yola çıkıp Kırkağaç Çamı mevkiinde durdurulan işçilerden Mustafa Özdemir, jandarmanın barikat kurduğunu belirterek, Soma Kaymakamlığı’nın aldığı yasak kararının Manisa 1. İdare Mahkemesi tarafından kaldırılmasına rağmen yürüyüşlerinin engellendiğini ve yaklaşık 3 saattir bekletildiklerini söyledi. Mahkeme kararına rağmen jandarmanın Kırkağaç Kaymakamlığı’ndan izin alınmasını istediğini aktaran Özdemir, “Avukatımız görüştü ancak Kırkağaç Kaymakamı izin vermiyor.  Biz Ankara’ya yürüyeceğiz, geçeceğimiz her ilçeden Kaymakamlıktan izin mi alacağız? Onlara ‘kanunsuz iş yapıyorsak’ tutuklayın diyoruz. Ellerinde bir belge olmadan bizi durdurmak istiyorlar. Jandarma komutanı arkadaşlarımıza ‘başınıza bir şey gelmesin’ diyerek, nasihatleriyle bizi caydırmaya çalışıyor. Tek suçumuz alın terimizi, hakkımızı istemek. Hakkımızı alana kadar mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 
 
‘BİZİ GÖRMEYEN DEVLETE SESİMİZİ DUYURMAK İSTİYORUZ’
 
1989 yılında Soma şirketine giren ve Soma katliamına kadar çalışan 54 yaşındaki Mehmet Aydın ise, “Bu yola ayağımdaki proteze rağmen geldim. Yolumuz açılsın istiyoruz. Ankara’ya gidip bizi duymayan, görmeyen devlete sesimizi duyurmak istiyoruz.  Yol açılana kadar bekleyeceğiz. Bir kere yola çıktık, geri dönmeyeceğiz. Jandarmanın hiçbir gerekçe göstermeden yasak demesi hukuksuzluk, biz tüm izinlerimizi aldık. Avukatlarımız gerekeni yapacak ve bu hukuksuz uygulama sonlanacak. Ankara’ya varana kadar da mücadelemizden vazgeçemeyeceğiz” dedi.
 
İşçilerin, engellemeye karşı başlattığı oturma eylemi devam ediyor.