Van’da 2011 yılında meydana gelen depremlerin ardından 'Toplum Yararına Çalışma Projesi' (TYÇP) kapsamında Türkiye İş Kurumu (İşkur) tarafından işe alınan ve geçen ay işlerine son verilen işçiler eylemlerini sürdürüyor. Bugün basın açıklaması yaptıktan sonra valiliğe yürümek isteyen eylemcilere, polis tazyikli su ve plastik mermi ile saldırdı.

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen 7.2 ile 5.6 büyüklüklerindeki 2 depremin ardından İşkur, TYÇP kapsamında 7 bin 286 kişiyi, çeşitli resmi kurumlarda görevlendirdi. 3 yıldır 9 ay çalışıp, 3 ay boş kalan işçiler, bu yıl 14 Haziran'da işten çıkarıldı.

Tekrar işe alınmayacaklarını belirterek Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Feki Teyran parkında oturma eylemi başlatan işçiler, bugün basın açıklaması yapıp valiliğe yürümek istedi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde tüm uyarılara rağmen 'Vali istifa', 'Direne direne kazanacağız' sloganı atarak valiliğe yürümek isteyen yaklaşık 100 kişiye, polis tazyikli su ve plastik mermilerle saldırdı. Olaylar sırasında 2 eylemci yaralandı. Olaylar bir süre devam etti.