İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın Taksim'de kutlanması konusunda farklı bir düşüncelerinin olmadığını söyledi.

 

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünün 19. yıl dönümü nedeniyle anıt mezardaki anma törenine katılan Vali Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs kutlamalarına yönelik hazırlıklarla ilgili kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Mutlu, kutlamaların huzur ve güven içinde geçmesi için emniyet güçlerinin gerekli hazırlıkları yaptıklarını ve tedbir alacaklarını belirtti. Kutlamaların her yıl olduğu gibi sakin ve sükunetle geçmesini beklediklerini aktaran Mutlu, "Tabii ki işçilerimizin, emekçilerimizin bu özel günlerini en iyi şekilde kutlamaları ve emeğe saygı noktasında da hepimizin bu konuda gerekli gayreti göstermesi lazım. Emek gününe, işçilerimizin gününe yakışır bir etkinlik olmasını ben de yürekten diliyorum" diye konuştu.

 

1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanması konusunda herhangi bir sıkıntı olup olmadığının sorulması üzerine Vali Mutlu, "Taksim Meydanı'nda yaptırıyoruz. Şu ana kadar farklı bir düşüncemiz yok" dedi.