Ankara’da Koç Holding’in ortağı olduğu Türk Traktör fabrikasında 350 işçi işten atıldı.

İşçilerin çalıştığı Gövde-1, Gövde-2 ve boyahane kısımlarındaki işler firmanın Sakarya Erenler’de bulunan yeni yerine taşınınca işçiler burada bulunan fabrikaya gönderilmek istendi. 350 işçi bu duruma tepki gösterince firma tarafından işten atıldı. Yetkili Türk Metal sendikası hiçbir şey yapmazken, işçiler bu duruma tepki gösterdi.

Evrensel Gazetesi’nden Kadir Örnek’e konuşan işçiler “Zaten en baştan beri yanımızda olsalardı ne bu sözleşmeye imza atarlardı ne de bizi bu duruma düşürürlerdi. İşçinin işçiden başka dostu yok. Patron attı, sendika baktı” dedi.

İşçiler firmanın kendilerine kolaylık göstermediğinden yakınırken, işçilerin aileleri ise kapı dışarı edilmelerine tepki gösterdi. İşçi aileleri, “işsizlik almış başını gitmişken, biz şimdi ne yapalım?” şeklinde konuştu.

Koç Holding’in ortaklarından olduğu Türk Traktör 2013 yılı verilerine göre cirosu 2 milyar 175 milyon doları bulurken, net kârı 280 milyon TL’yi buluyor. Firma 2013 yılı verilerine göre %49’luk bir Pazar payı bulunuyor.