Torunlar İnşaat'a ait Mecidiyeköy'deki rezidans inşaatında meydana gelen asansör kazasında 10 işçi hayatını kaybetmişti.

Olayda ölen işçilerden olan Murat Usta'nın ailesi rezidans inşaatını yapan Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. aleyhine 820 bin TL tazminat davası açtı.

Murat Usta'nın eşi Ayşe Usta'nın da aralarında bulunduğu 5 kişi adına avukatları aracılığıyla İstanbul 4. İş Mahkemesi'ne dava dilekçesi sunuldu.

Hazırlanan bilirkişi raporu ve SGK tarafından yapılan iş kazası tahkikat raporunda Murat Usta’nın ve aynı kazada hayatını kaybeden diğer işçilerin kazanın meydana gelmesinde hiçbir kusurunun bulunmadığı, iş kazasının meydana gelmesinde tamamen davalı şirketlerin kusurlu olduğunun tespit edildiği anlatılan dilekçede; “Söz konusu kaza, işverenin iş güvenliği ve işçi sağlığına ilişkin yükümlülüklerine aykırı davranmasından kaynaklanmıştır. Müteveffanın eşi Ayşe, babası Dursun, annesi Gülüşen herhangi bir işte çalışmayıp müteveffanın desteğinden başka gelirleri bulunmamaktadır. İş bu kaza neticesinde tek geçim kaynakları olan müteveffanın desteğinden de yoksun kalmışlardır” ifadeleri yer aldı. (Ajanslar)