Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan, TMMOB Yasası'nda değişikliklerin de yer aldığı torba yasaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Salonu'nda düzenlenen bir panelde konuşan Candan, AKP'nin tek hedefinin TMMOB olmadığını, AKP'nin amacının totaliter bir rejim yaratmak olduğunu söyledi.

Candan, AKP'nin hedefine ulaşmak için kullandığı yöntemleri şöyle sıraladı:

"Ekonomik olarak tek kasa oluşturmak, torba yasalarla birlikte kent rantının tekelleşmesi, siyasal olarak tek sesli bir toplum yaratmak, bunun için toplumsal muhalefet bileşenlerinin atomize edilerek parçalanması, muhafazakar bir yaşam ve yaşam çevreleri oluşturmak için sosyal yaşam alanlarına müdahale ederek yaşamda tek kimlik oluşturulması."

Candan, AKP'nin TMMOB üzerindeki baskılarından bahsederek, konuya ilişkin olarak da şu açıklamaları yaptı:

"Faşist rejimlerde, muhalefetin örgütlü duruşu her zaman küçük parçalara bölünerek dağıtılmıştır. Bugün yapılmak istenen de budur. TMMOB'un yapısını bölerek, piyasalaştırarak, kadrolaştırarak yandaş bir TMMOB yaratmak istenmekte, meslek disiplinleri uzman olmayanların elinde güvensiz olarak şekillenecek bir yapı üretim süreci kurulmaya çalışılmaktadır.

"Önümüzdeki günler karanlık günlerdir, ancak bilimin gücü AKP'nin karanlığından daha güçlüdür. AKP'nin ömrü iktidarı kadardır, bilimin gücü sonsuzdur. Topyekün bir toplumu teslim almak isteyen torba yasa tasarısı bizleri durduramayacak. AKP karanlığına asla teslim olmayacağız." (etha)