Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “Hava-İş Sendikası Başkanı Attilla Ayçin’i bizzat davet edip dün akşam iki saat görüştüm. İşten çıkarma kararının geri alınmasını istiyor. Ön şartı bu olduğu için diğer konuları görüşemedik. Bunu yönetim kuruluna götürüp, değerlendireceğiz. 1-2 gün içinde görüşürüz” diye konuşmuştu.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de, yaptığı açıklamada işten çıkarılan personelin geri alınması için gerekli çalışmaların yapılmasını istemişti.

 

THY ise, iş akti feshedilen personelin tekrar işe alınma talebinin kabul edilmemesine karar verdi.

 

THY konuyla ilgili yaptığı açıklamada, gerçekleştirilen eylemin yasadışı olduğunu bu nedenle işten çıkarmaların hukuki olduğunu savundu.

 

İŞTEN ÇIKARILAN THY PERSONELİNE SENDİKALARDAN DESTEK

Türk Hava Yolları (THY) yönetiminin greve katıldığı gerekçesiyle işten çıkardığı personele işçi sendikaları destek verdi.

 

Atatürk Havalimanı önünde toplanan yaklaşık bin kişi, grev yasağını ve işten atılmaları protesto etti.

 

Grev yasağını protestosunda 10. güne gelindi. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş katı önünde yine hareketli saatler yaşandı. DİSK, KESK, Nakliyat-İş üyeleri havalimanına gelerek destek verdi. Havalimanı önünde bekleyen bazı kişilerin maske takması dikkat çekti.

 

Hava İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, dünyada eşi benzeri görülmeyen şekilde grev haklarının ellerinden alındığını savundu. Ayçin, "Bu kararı Anayasa Mahkemesi'ne götürme hazırlığı içerisindeyiz. Oradan sonuç alamazsak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götüreceğiz. Hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Sadece grev hakkımızı elimizden alınmasıyla yetinmediler. Bu hakkın alınmasına itiraz eden Hava İş üyelerinin bir gün özverili çalışmama hakkını kullanmaması sonucunda 305 kişinin iş akitlerine son verildi." dedi.

 

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici ise, yapılanların sadece Hava-İş'e yönelik olmadığını savundu. Ekici, "Yapılanı Türkiye sendikal hareketine yönelen bir saldırı ve tehdit olarak algılıyoruz. Onun için bugün bu saldırıyı Türkiye sendikal hareketine yapılmış saldırı olarak algılayıp omuz omuza mücadele etmek için geldi." diye konuştu.