Havada grev yasağına yönelik AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün yasa teklifi maddesi, dün TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

 

Yasanın kabul edilmesi THY çalışanları arasında üzüntü ile karşılanırken, tasarıya karşı eylem yapan personeline THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'dan gözdağı gibi bir açıklama geldi.

 

İhracatın Yıldızları Ödül Töreni'nde konuşan Topçu, "150 THY çalışanını işten çıkardığımız söyleniyor. Doğru mu?" sorusuna, "Daha da fazlasını çıkaracağız" yanıtını verdi.

 

300 ÇALIŞAN ATILDI

Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, 350 raporlu kabin memurundan 300’nün ’SMS’ yoluyla iş akitlerine son verildiğini bildirdi. Ayçin, işten atılan üyelerinin haklarını arayacaklarını da belirterek şunları söyledi:

"Gerekli suç duyurularını yaptık. Bizim yaptığımız eylem yasal ama arkadaşlarımız yasal olmayan bir yolla işten çıkartıldı. Üyelerimiz işten çıkartıldıklarını "SMS" yoluyla öğrendi. Arkadaşlarımız haklarını sonuna kadar arayacağız. Arkadaşlarımız işlerine tekrar başlayana kadar her gün 06.00-23.00 saatleri arasında Atatürk Havalimanı’nda eylemlerimize devam edeceğiz."

 

HALK DESTEĞE BAŞLADI

İşten atılmalara karşı yurttaşlar da yaydıkları mesajlarla işçilerle dayanışma eylemleri örgütlemeye başladı:

 

"444 0 849 numarasını arayıp 8'e basıyoruz. Karşımıza çıkan arkadaşa "Kurumunuzdaki greve destek verdiğimi söylemek için aradım." diyor ve kapatıyoruz efendim. Bu kadar basit. Konuşmalar kayıt altına alınıyor. Şimdiden telefonumuzun tuşlarına sağlık."

 

"THY'deki greve destek vermek için [email protected] , [email protected] , [email protected] adreslerine "Grev nedeniyle herhangi bir isçinin işine son verilmesi durumunda, bundan böyle hiçbir şekilde THY'den bilet almayacağımı ve çevremdeki hiç kimseye aldırmayacağımı bilmenizi isterim" şeklinde bir yazı gönderiyoruz."