Hava-İş üyesi işçilerin THY grevi, etkisini artırarak sürüyor.

Hava-İş Sendikası, THY Genel Müdürlüğü önüne kurulan grev çadırında her gün 10.00 ile 17.00 arasında etkinlikler düzenleneceğini belirttiği açıklamasında, greve çıkan tüm işçileri genel müdürlük önüne çağırdı.

YÜZLERCE İŞÇİ GENEL MÜDÜRLÜK ÖNÜNDE

Hava-İş’in çağrısının ardından hem yurtiçi hem de yurtdışı uçuşlarına katılan işçiler, THY Genel Müdürlüğü önündeki grev alanına gelmeye başladı. Yaklaşık 500 kişinin olduğu alanda sayının giderek arttığı gözlendi.

Genel müdürlük önünden geçen araçların neredeyse tümü de alkışlar ve kornalarla işçilere destek verdi.

Hava-İş yetkililerinin verdiği bilgiye göre, yurtdışı uçuşlarına katılmış olan işçiler, geri dönüş uçuşlarının tamamladıktan sonra iş bırakarak greve dahil oldu. Yurtiçi uçuşlarını gerçekleştiren işçiler ise uçuşlarının ardından gittikleri kentlerden otobüsler aracılığıyla İstanbul’a dönme ve greve katılma kararı aldı.

'218 UÇUŞ İPTAL, DÜNKÜ UÇUŞLAR USULSÜZ'

Grev alanında yapılan açıklamalarda 16 Mayıs öğle saatleri itibariyle iptal olan uçuş sayısının 218’e yükseldiği ifade edildi.

Öte yandan Hava-İş yetkilileri, THY yönetiminin “Grev de olsa uçuşlar devam edecek” açıklaması ve açıklamanın ardından grev yapılan bir işyerinde uçakları kaldırmaya çalışmasına da tepki gösterdi. Bu durumun uçuş emniyetine yönelik büyük bir tehlikeyi göze almak anlamına geldiğini belirten sendika yetkilileri, söz konusu durumun daha büyük sonuçlara yol açmaması için mahkemeye başvurduklarını, yarın havaalanına gelecek mahkeme heyetinin incelemelerde bulunacağını duyurdu. Hava-İş, mahkeme heyetinin incelemesinin ardından bir de basın açıklaması düzenleyecek. (Sendika.Org)