Türk Hava Yolları, eyleme destek verdiği için işten çıkardığı 305 çalışandan 100'ünü yanlışlıkla çıkardığı için geri alacağını açıkladı. Sendika kaynaklarından Emek Dünyası'na yapılan açıklamaya göre şu ana kadar toplam 305 THY personeline mail veya sms yoluyla işten atıldıklarını bildirdi.

 

Şu ana kadar 260'ı THY'den, 45'i Teknik A.Ş'den olmak üzere 305 çalışanı yasadışı bir biçimde SMS bildirimi ile işten çıkaran THY 100 kişinin feshini iptal etti. Bu çalışanlara tebligat gönderen THY, " İşinize dönün" açıklamasında bulundu.

 

HAVA-İŞ VE THY PERSONELİNİN EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Hava-İş Sendikası havayolu çalışanlarına grev yasağı getiren yasanın iptali için CHP ile birlikte Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak. Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, "CHP Cumhurbaşkanı'nın onaylaması durumunda yasayı Anayasa Mahkemesi götürme sözü verdi. Oradan da aksi bir karar çıkarsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğiz" dedi.

 

Eylemlerine THY çalışanlarından fazla destek gelmemesinin sebebini de değerlendiren Ayçin, "THY 305 kişinin işten çıkarıldığına dair resmi tebligat yapmadı. 45 arkadaşımız tebligat aldı. Onlar da buradalar. Diğer 206 arkadaş kendilerine resmi tebligat yapılmasını bekliyorlar. Eylemimiz sonuç alıncaya kadar devam edecek" şeklinde konuştu.

 

Sanatçı Suavi de yurtdışından dönerken eylemcilerin yanına gelerek destek verdi. İşçilerin elinden en temel hakkı olan grev hakkının jet yasayla ellerinden alındığını aktaran Suavi, "Buna demokrasi denilemez. Oturmuş kadroları bu kadar tasfiye etmek grev haklarını elinden almak üzerinden ileri demokrasi cümlesi kurmak Türkiye ve herkesle dalga geçmektir. Bu havalimanlarından sezon gereği onlarca sanatçı gelip gidiyor. Bu konuda duyarlı onlardan duyarlı davranıp 3-5 saatini buraya vermelerin istiyorum" dedi.