Soner Aydın / Demokrat Haber

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası Çukurova Temsilciliği üyeleri metal işçilerinin günlerdir sürdürdüğü greve destek verdi. İşçilere destek vermek için bir araya gelen sendika üyeleri "Hepimiz MİB'liyiz hepimiz metal işçisiyiz", "Metal işçilerinin birliğine gücünüz yetMESS" pankartı açıp sık sık "Direne direne kazanacağız", "Yaşasın işçilerin birliği", "Zafer direnen emekçinin olacak" sloganları attı.

"METAL İŞÇİSİ TARİH YAZIYOR"

Türkiye'de birçok insan 7 Haziran seçimlerine kilitlenmişken, metal işçilerinin haklı davaları için verdikleri mücadeleye kilitlendiğini dile getiren Şube Başkanı Ahmet Subaşı, "Haziran direnişi ile birlikte artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı en çok kullanılan sözcüklerden biriydi. Şimdi bu sözler metal işçilerinin direnişinde yeni bir anlam kazanıyor. Metal işçisi, Türkiye işçi sınıfının şanlı tarihine kendi notlarını düşüyor, tarih yazıyor.” dedi.

Metal İşçisinin direnişinin Türkiye işçi sınıfının tarihine çok şey kattığını vurgulayan Subaşı, "Bu vesileyle tekrar belirtmek istiyoruz ki Metal İşçilerinin Birliği’ni hiçbir güç yeneMESS! Hepimiz metal işçisiyiz, hepimiz MİB’liyiz!" ifadelerini kullandı.

"FATURA İŞÇİLERE ÇIKARTILDI"

Dev Tekstil üyesi İlbeyli İşçisi Vedat Nas ise,” Tıpkı bugünler de işçi sınıfın şanlı direniş bayrağını devralan metal işçilerinin yaptığı gibi biz İlbeyli Beyteks fabrikasında çalışan işçilerde İlbeyli patronlarına rekorlar kırdırdık. Yıllardır çalışıp emek vererek İlbeyli’yi iplik üretiminde Türkiye’de birinci ve dünya’da ikinci sıraya getirdik. Verdiğimiz bu kadar emeğe rağmen borçlarını ödeyemediğini iddia eden İlbeyli patronları tarafından bu durumun faturası biz işçilere çıkarıldı. İlbeyli Beyteks Fabrikası’nda çalışmakta olan 5600 civarı işçinin çalışma hakkı İlbeyli patronları tarafından gasp edildi ve hiçbir hakkımızda, ücretimizde bizlere verilmedi. Biz İlbeyli işçileri olarak haklarımızı alıncaya kadar üyesi olduğumuz Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası ile birlikte mücadele edeceğiz. Haklarımız aramaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Hukuk mücadelemizi de başlatmış durumdayız” diye konuştu.