Adana Seyhan’da 17 Aralık’ta, bir portakal bahçesinin kenarında bir kişinin cansız bedeni bulunmuştu.

Polis daha sonra Mustafa El Recep’e ait olduğu belirlenen cenazenin dört kişi tarafından araçla getirilip bahçeye bırakıldığını saptamıştı.

Olayın ardından bölgedeki plastik geri dönüşüm fabrikasının sahibi ile fabrika çalışanları gözaltına alınmıştı.

İKİ KİŞİ TUTUKLANDI

Şüpheliler sorgularında Mustafa El Recep’i öldürmediklerini, 15 Aralık’ta fabrikaya geldiklerinde tavana asılı cansız bedenini bulduklarını öne sürdü.

Yani cenazesi 17 Aralık’ta yol kenarında bulunan Suriyeli işçi, bu tarihten iki gün önce yaşamını yitirmiş.

Şüpheliler Emniyet’teki savunmalarında ise işyerine zarar geleceği ve başlarının belaya gireceği düşüncesiyle işçinin cesedini yol kenarına bıraktıklarını savundular.

Savaş İ., cesedi attıktan sonra üşüyeceğini düşünüp battaniyeye sardıklarını söyledi.

Emniyet’teki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden işyeri sahibi Sekan M. ile fabrikada ustabaşı olarak çalışan Savaş İ. tutuklandı.

Diğer iki kişi ise ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı.

KALACAK YERİ YOKTU, FABRİKADA YATIYORDU

Olayın ardından yapılan incelemelerde cesedin üzerinden kimlik çıkmadığı için parmak izi alınarak ismin belirlenmesi için çalışma başlatmıştı.

Yapılan bu çalışmalarda şahsın 42 yaşındaki Mustafa El Recep olduğu, 2 yıl önce Halep’ten Türkiye’ye geldiği belirlenmişti.

Mustafa El Recep’in 2 hafta önce de yaşamının son bulacağı fabrikada çalışmaya başladığı, kalacak yeri olmadığı için fabrikada yattığı öğrenildi.