CHP'li Şişli Belediye yönetiminin dayattığı taşeron köleci koşulara karşı 6 gündür belediyenin önüne kurdukları çadırda direnen DİSK Genel-İş'e bağlı Şişli Belediye İşçileri, süresiz açlık grevine başladı. Şişli Meydanı'ndan belediyeye yaptıkları yürüyüşle kendilerini oyalayan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'yü son kez uyaran işçiler Perşembe günü bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdular.

Şişli Belediye Başkanın Hayrı İnönü'nün işçilerin 15 yıldır bağlı olduğu Kent-Yol AŞ'nin ihalesinin Atlas AŞ'ye peşkeş çekilmesiyle, güvencesiz ve sendikasız çalışmak tehlikesiyle karşı karşıya kalan belediye işçilerin isyanı giderek büyüyor. Bu sömürüye karşı Şişli Belediyesi önünde kurdukları çadırda 6 gündür direnen Belediye İşçileri, Şişli Meydanı'ndan Belediye'ye kadar yaptıkları yürüyüşle CHP'li Belediye Başkanı İnönü'ye son kez uyardı.

‘TAŞERONA GEÇİT VERMEYECEĞİZ’

Zeynep Kuray'ın ANF'deki haberine göre, DİSK Genel-İş 3 no'lu Şubesi öncülüğünde Şişli Meydanı'nda bir araya gelen belediye işçileri, hep bir ağızdan taşeron sömürüsüne ‘dur’ dedi. “Taşeronlaşmaya ve keyfi yönetimlere teslim olmayacağız” yazılı pankartı ve “Taşeron patrona cennet işçiye cehennem”, “Mustafa Sarıgül Şişli'den elini çek” dövizleri taşıyan işçiler, “Taşerona geçit vermeyeceğiz”, “Şişli uyuma emekçine sahip çık”, “İşçiyiz haklıyız kazanacağız”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Soma'yı unutma, unutturma”, “Sarıyer işçisi yalnız değildir” sloganları attı. Yürüyen işçilere halk alkışlarla destek verdi. İşçilerin Şişli Belediyesi önüne gelmesiyle güvenlikçilerin belediyenin kapılarını aceleyle kapatması ise gözlerden kaçmadı. “Direne direne kazanacağız” sloganı atan direnişteki işçiler adına açıklamayı DİSK Genel-İş 3 no'lu Şube Başkanı Zeynel Yiğit okudu.

‘CHP HANİ TAŞERONLUĞUN KÖKÜNÜ KAZIYORDUN?’

18 Haziran 2014 tarihinden itibaren Şişli Belediye Başkanlığı önünde direniş çadırı kurduklarını hatırlatarak sözlerine başlayan Yiğit, direnişe başlama gerekçelerini şöyle aktardı: “Yaklaşık 15 yıldır belediyenin iştiraki olan Kent-Yol AŞ'nin sokak süpürme, çöp toplama, park ve bahçelerin bakım işlerini yeni açılan ihaleyle Atlas AŞ'ye vermeleridir.”

Bu ihalenin taşeronun da taşeronu olduğunu açıkça gözler önüne serdiğine dikkat çeken Yiğit, “Bizler Şişli Belediyesi işçileri olarak CHP'nin yerel seçimler öncesi taşeronun kökünü kurutacağız sözlerini unutmadık ancak görünen o ki onlar ya unutmuşlar ya da bu sözleri sadece seçim vaadi olarak vermişler” diye konuştu.

PERŞEMBE GÜNÜ ŞİŞLİ'DE YAŞAM DURACAK

İnsanın ihaleyle çalıştırılmayacağını ve işçinin alın terinin ihaleye satılamayacağını vurgulayan Yiğit, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'ye şöyle seslendi: “ Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız ya siz? Sizlerin çocuklarınıza bırakmak istediği Atlas AŞ Hisseleri mi?” Taşeronlaşmanın tümüyle yasaklanana kadar direneceklerini belirten Yiğit, bu ihaleyle zamanla altı boşaltılmak istenen sendika hak ve özgürlüklerine sonuna kadar sahip çıkacaklarını vurguladı.

Açıklama sonrası söz alan DİSK Genel-İş 3 no'lu Şube Temsilcisi Savaş Doğan, Şube Başkanı Zeynel Yiğit ile birlikte bugünden itibaren süresiz açlık grevine başladıklarını aktardı. Pazartesi yapmak istedikleri üç günlük iş bırakma eyleminin Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün anlaşma vaatleri üzerine ertelediklerini anlatan Doğan, “Ancak Pazartesi bizimle görüşmek istediğini söyleyen İnönü sözünü tutmadı” dedi. Perşembe 26 Haziran günü bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini duyuran Doğan, Şişli halkına emekçilerine sahip çıkma çağrısında bulundu.