Direnişteki Şişecam işçileri bugün (30 Aralık) Taksim’deki Paşabahçe mağazası önünde eylemdeydi.

Taksim’deki Paşabahçe mağazasına alkış ve sloganlarla yürüyen işçiler ve aileleri “Şişecam şaşırma sabrımızı taşırma”, “Biz bu yola baş koyduk ölmek var dönmek yok” sloganlarını attı.

Mağazadan alış-veriş yapmak isteyen işçiler polis engeliyle karşılaştı. Alış-veriş yapmaları engellenen Paşabahçe’nin ürünlerini üreten işçiler “Alışveriş hakkımız engellenemez” sloganı attı.

"İÇERİDE BİR BARDAK KIRILIR, ALLAH KORUSUN"

İşçiler Paşabahçe mağazası önünde İstiklal Caddesi’ni trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı. İşçilerle polis arasında tartışmalar yaşandı. “Neden alışveriş yapmamıza izin vermiyorlar?” diye soran işçilere polis, “İçeride bir bardak kırılır, çatlar Allah göstermesin” dedi. Polise yanıt anında geldi: “Kırarsak biz yenisini yaparız.” Bir başka işçi de “420 işçiyi ailesiyle çoluğuyla çocuğuyla sokağa atmışlar sizin derdiniz bardakla” yanıtını verdi.

Eylemlerini uzun süre devam ettiren işçiler eylemlerini “Hakkımızı alana kadar direnişimiz sürecek” diyerek sonlandırdı. Eylemlerini bitiren işçiler alkış ve sloganlarla işgal ettikleri Topkapı’daki Şişecam Fabrikası’nın yolunu tuttu.

NE OLMUŞTU

Şişecam, Topkapı’daki fabrikasını kapatıp Eskişehir’e taşıma kararı aldı. Firma, işçilere Eskişehir’de asgari ücretle çalışmayı dayattı. Asgari ücrete Eskişehir’de çalışmayı reddeden işçiler 29 Aralık günü Topkapı’daki Şişecam Fabrikası’nı işgal etti. İşçiler mevcut ücret ve haklarıyla Eskişehir’de çalışacaklarını, haklarını alana kadar direnişlerini sürdüreceklerini söylüyor. (sendika.org)