Burger King çağrı merkezi telefonları bu kez hamburger siparişi için çalmayacak. Çünkü geçtiğimiz haftalarda Burger King Çağrı Merkezi’nde çalışanlar kölece çalışma koşullarına karşı Tez Koop-İş Sendikası'nda örgütlenmeye kalkınca işten atıldılar.

İşçilerin direnişi süredursun halktan da yaratıcı bir destek eylemi örgütlendi.

Son zamanların en iyi sosyal teşkılatlanma platformu haline gelen Facebook’ta Sipariş yok, destek var!adıyla bir etkinlik oluşturuldu:

http://www.facebook.com/event.php?eid=106367572786036

Şimdiden 3.000’in üzerinde katılımcısı oluşan etkinlikte katılımcılar 30 Mayıs günü 11:30 - 00:00 saatleri arasında 444 54 64’ten Burger King Çağrı Merkezi'ni arayacaklar, 1'i tuşlayacaklar ve karşılarına çıkan çağrı merkezi çalışanına; "Sendikalı olma mücadelenizi destekliyoruz; sipariş yok, destek var!" diyecekler.

İŞTE ÇAĞRI METNİ:

Çağrı merkezi emekçilerinden açıklama var !

Burger King Çağrı Merkezindeki keyfi işçi çıkarmalarına tepki göstermek ve yapılacak basın açıklamalarıyla birlikte duyarlı ve örgütlü bir şekilde güç birliği sağlayabilmek amacıyla kurmuş olduğumuz grubumuza desteklerinizi bekliyoruz...

Emekçi sınıfının haklarını gasp eden güçlü sermayelere karşı sizi güç birliğine davet ediyoruz.

Çalışma koşullarının düzeltilmesi ve herkese eşit şartlar isteğiyle sendika çalışmaları başlatan Burger King Çağrı Merkezi çalışanlarına işveren tarafından başlatılan yıldırma politikası sendikalaşma mücadelesini engelleyemeyince, işten çıkarmalar başladı.

Sendika çalışmalarında öncülük yaparak mesai arkadaşlarını örgütleyip sendikaya üye yapan 4 duyarlı emekçi kardeşlerimiz işten atıldı.

İşten atılan EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZİN haklarını savunmaz, güç birliği olup, sömürücülerin karşısında durmaz isek, işten çıkarılmalar hızla devam edecek. Bir kez daha sermaye kazanmasın, bir kez daha emekçi sınıfı kaybetmesin !!!

23 Mayıs 2011 tarihinde işten atılan arkadaşlarımızla aynı kaderi paylaşmasını istemediğimiz şu an hala çalışan Sendika üyesi 60 emekçiye destek olmalıyız...

Saygılarımızla,

Burger King Çağrı Merkezi Çalışma Koşulları Yönetimi

 

DEMOKRAT HABER