SGK'da çalışan Hüseyin Yüksel, 2,5 yıl içerisinde 49 defa sürgün edildi, hakkında 11 defa soruşturma açıldı, 3 defa disiplin kuruluna sevk edildi ve hakkında 604 tutanak tutuldu. Hüseyin Yüksel, mobbing davası açtığı için de disiplinlik oldu.

İSTANBUL- Mobbinge Son Kampanyası, Hüseyin Yüksel adlı memurun SGK İl Müdürlüğü'nde karşılaştığı mobbing ve buna karşı verdiği mücadele nedeniyle hakkında başlatılan disiplin soruşturmasını, Fındıklı'daki SGK İl Müdürlüğü önünde protesto etti.

"Hüseyin Yüksel yalnız değildir", "Bezdiriye hayır", "İş yerinde mobbinge, baskılara son" sloganlarının atıldığı eylemde Mobbinge Son Kampanyası'ndan Ali Menteşe açıklama yaptı.

Menşteşe, 2,5 yıl içerisinde 49 defa sürgün edilen, hakkında 11 defa soruşturma açılan, 3 defa disiplin kuruluna verilen ve hakkında 604 defa tutanak tutulan Hüseyin Yüksel'in mobbing davası açtığı gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini hatırlattı. Kurulda işten çıkatılmasının görüşüleceğini dile getiren Menteşe, mobbingi, yani iş yerindeki psikolojik tacizi önlemek için görevlendirilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı SGK'nın yaptığı hukuksuzluğa bir yenisini daha ekleyeceğini söyledi.

Menteşe, Hüseyin Yüksel'in 2005 yılından itibaren sistematik olarak mobbinge uğradığının, İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı ve Çalışma Bakanlığı İş Teftiş Kurulu müfettişlerince tespit edildiğini kaydetti.

SGK İl Müdürlüğü'nü uyaran Menteşe şöyle konuştu: "Mobbing yaptığı raporlarla tespit edilmiş yöneticilerinizi görevden alın. Kurumunuz bünyesinde sıradan bir uygulama haline getirdiğiniz mobbinge, sebepsiz sürgünlere, işten çıkarmalara ve çalışanların saygınlığını zedeleyen davranışlara son verin. Başta Hüseyin Yüksel olmak üzere, hakkını arayan çalışanları hedef alan disiplin soruşturmalarını durdurun." (ETHA)