KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın (SES) 10. Olağan Genel Kurulu dün Ankara’da başladı.

Kongreye Covid-19 salgını damgasını vurdu.

Yapılan konuşmalarda sağlık sisteminin piyasalaştırılmasının sonuçlarına dikkat çekilerek parasız, nitelikli ve kamusal sağlık politikalarına dönülmesi talep edildi.

SES delegeleri ile KESK ve KESK’e bağlı sendikaların yöneticilerinin katıldığı kongreye, pandemi nedeniyle konuk çağrılmadı.

Açılış konuşmasını yapan SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara, salgınla mücadele etmek yerine algı yönetimine başvuran iktidarın, başta başarılı bir imaj çizse de artık maskesinin düştüğünü söyledi.

Kara, “Pandemi ile mücadele süreci sağlık ve sosyal hizmetler işkolunda yaşanan sorunları gün yüzüne çıkardı. Tüm kamu kurumlarında nöbetleşe çalışmaya geçilirken; 65 yaş üstü, kronik rahatsızlığı olanlar, hamileler, ilkokul çağında çocuğu olanlar idari izinli sayılırken, sağlık ve sosyal hizmet emekçileri bundan muaf tutularak çalışmak zorunda bırakıldı” dedi.

YETERLİ TEST YAPILMIYOR

Salgın sürecinde sağlık kurumlarında yeterli atama yapılmadığını ifade eden Kara, test sorununa da dikkat çekti.

Temaslı sağlık emekçilerine bile test yapılmadığını söyleyen Kara, ayrıca pek çok sağlık kurumunda çalışanların ek ödeme alamadığını ve ek ödeme konusunda ciddi adaletsizliklerin yaşandığını vurguladı.

Kara, “Dünya Bankası, IMF tarafından dayatılan özelleştirmeci sağlık reformu politikalarından vazgeçilerek kamusal sağlık politikalarına dönülmelidir” ifadelerini kullandı.

‘TTB’NİN YANINDAYIZ’

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ise ülke ekonomisindeki çöküşe dikkat çekti.

İşsizler ordusuna her gün on binlercesinin eklendiğini ifade eden Bozgeyik, zamlar nedeniyle yurttaşların alım gücünün sürekli düştüğünü kaydetti.

Bozgeyik ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedef aldığı TTB ile TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın yanında olduklarını söyledi.

SES Genel Kurulu bugün yapılacak seçimlerle sona erecek.

Kaynak: BirGün