Sütaş'ta Tekgıda-İş sendikasına üye oldukları için 2014 yılındaişten çıkarılan işçilerinden 13'ü işe iade davasını kazandı.

Sütaş'ın sahibi Muharrem Yılmaz, direnişteki işçilerin olduğu yere dışkı döktüğü iddiası nedeniyle Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanlığından istifa etmişti.

Bianet'te yer alan habere göre Sütaş, Aksaray ve Bursa Karacabey ilçesindeki fabrikalarında çalışan 26 işçiyi, 13 Nisan'dan itibaren belli aralıklarla işten çıkarmıştı.

Temmuz 2014'te ise sendikalı olduğu için işçilerini çıkaran ve ürünleri boykot edilen Sütaş, Aksaray fabrikasında 10 işçiyi, facebook'ta direnişle ilgili paylaşımları beğendikleri için işten çıkarmıştı.

Kasım ayında ve dün görülen duruşmalarda mahkeme toplamda 13 işçinin işe iade edilmesine karar verdi. Mahkeme işçilerin haksız olarak sendika üyeliğinden dolayı işten çıkartıldıklarına, bu nedenle işe iade edilmelerine ve Sütaş'ın her bir işçiye ayrı ayrı tazminat olarak 12 aylık brüt ücretleri tutarında sendikal tazminat ödemesine, ayrıca boşta geçen 4 aylık süreler için de işçilerin net ücretlerinin ödenmesine hükmetti.

Diğer işçilerin işe iade davaları devam ediyor. Tekgıda-İş, 2012 yılında da fabrikada örgütlenmeye başladığında da 30 işçiyi işten çıkarmıştı. Bu işçiler de işe iade davalarını kazanmştı. Sütaş Süt Ürünleri A.Ş'de toplam 2500 işçi çalışıyor.